Smiley, gest superb pentru un băiat cu ADHD. Ce a făcut cântărețul la școala unde învăța acesta

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
14/06/2019, 17:41
Smiley, gest superb pentru un băiat cu ADHD. Ce a făcut cântărețul la școala unde învăța acesta
Smiley i-a făcut o surpriză unui băiat de 13 ani, cu ADHD și probleme de vedere care este supus bullyng-ului de colegii săi Sursa foto: facebook.com

Cântărețul, Smiley a mers zilele trecute la o școală din București, unde a apărut în timpul orei de limba română pentru a-i ura unui băiat de 13 ani: ”La mulți ani!”. Emanuel este un băiat retras fiind victima bullying-ului pentru că are ADHD, dar și probleme de vedere. Copiii cred că, băiatul este favorizat de profesori pentru că nu se poate adapta la programul școlii.

Smiley, gest lăudabil pentru un băiat cu ADHD 

Smiley, fost membru al trupei Simplu a mers la o școală din zona Rahova, București pentru a-i ura: ”La mulți ani!” unui băiat de 13 ani care constant este șicanat de colegii de clasă. Emanuel este una dintre victimele bullying-ului și este izolat de colegii săi pentru că are ADHD și probleme de vedere. Cântărețul a apărut în timpul orei de română cu un tort și un cadou pentru Emanuel. „Când am intrat în clasă, toți păreau bulversați. Emi, care stătea în prima bancă, nu știa cum să reacționeze, s-a emoționat foarte tare când m-a văzut. M-a impresionat cu totul, aflasem destule lucruri despre el și despre cât de greu îi e să fie singur și umilit de colegi”, a povestit Smiley.

Cântărețul a primit o scrisoare de la mama băiatului și femeia i-a povestit problemele și greutățile prin care trece Emi, așa cum îi spune mama lui, din cauza bullying-ului. „Am primit o scrisoare care m-a emoționat. Știam de bullying, de cât de prezent este în școli, de cyber bullying, cel care continuă în online, dar nu am realizat cât de acut este în realitate.  Am început să mă intersez, așa am ajuns și la „Salvați copiii” și am fost șocat să aflu că România este pe locul 3 în Europa la cazurile de bullying. Așa că  m-am hotărât să apar la școală la Emi și să fac un material dedicat pe vlog despre asta”, a mai spus cântărețul. 

„Fiți oamenii pe care vreți să-i întâlniți în viață”, a încheiat Smiley pledoaria în fața colegilor lui Emi. Discursul a fost ascultat de toți copiii și întregul episod este dedicat bullying-ului și cum putem combate această situație.

Smiley se alătură oragnizației „Salvați copiii” împotriva bullying-ului

Totodată, Smiley a inclus în vlog și detalii și informații de la organizația „Salvați copiii” care derulează o campanie de sprijin pentru toți copiii afectați. „O să încerc să fiu alături de orice organizație care încearcă să găsească soluții împotriva bullying-ului. Am deja suficiente date strânse, încât mi-e clar că e nevoie de o implicare masivă, a ONG-urilor, a părinților și profesorilor, dar și a noastră, a celor care au comunități active de fani online și offline”,  a promis cântărețul.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată că peste 1,3 milioane de copii din ciclurile gimnaziale și din liceu sunt supuși bullying-ului. Cuvântul „bullying” nu are o traducere exactă în limba română, însă îl putem asocia cu termeni precum brutalitate, intimidare sau terorizare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×