Situație explozivă în lume! Nou atac asupra americanilor, la o bază din Irak. Israelul a atacat Siria

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
15/01/2020, 08:59
Situație explozivă în lume! Nou atac asupra americanilor, la o bază din Irak. Israelul a atacat Siria
Statul Israel a atacat din nou Siria. Imagine de la un atac similar în Damasc, în vara anului 2019. Captură Youtube Euronews

E vreme de război în Orientul Mijlociu.Tensiunile au escaladat din nou după ce Israelul a atacat iar Siria,. Totodată, conflictul militar dintre Irak și SUA a trecut la un nou episod, după ce guvernul de la Bagdad a cerut autorităților americane să își retragă trupele din țară.

Israelul a atacat Siria: bazele Gărzilor Revoluționare din Iran, bombardate

Armata siriană a anunțat ieri că o serie de avioane israeliene au atacat baza areriană T4 din Homs, provocând serioase pagube materiale.

Rachetele israeliene au atins baza, scopul principal al atacului fiind eliminarea infrastructurii prezenței militare iraniene în țara măcinată de un război civil din anul 2011.

Irakienii continuă să atace bazele americane din țară

Nu e prima oară când Israelul bombardează ținte din Siria. Statul măcinat de conflicte sângeroase a mai vizat milițiile și alte clădiri ale unor instituții importante.

Baza T4 ar fi fost folosită pentru Gărzile Revoluționare din Iran și fusese atacată de Israel de mai multe ori în ultimii ani.

În același timp, irakienii au atacat o altă bază americană aflată în țara lor. Mai multe rachete au căzut ieri lângă o bază care găzduiește trupe americane în Irak, în nordul Bagdadului.

Armata irakiană nu a confirmat numărul rachetelor Katiușa folosite în această operațiune anti-americană, la aproape 7 zile după ce o bază irakiană a fost luată țintă la Teheran, notează The Independent. 

Rachetele au fost trase asupra bazei din Taji și nu au rănit sau omorât pe nimeni. O altă bază aeriană, Balad, a fost lovită în Irak săptămâna trecută de opt rachete. În acel atac nu a fost, de asemenea, niciun militar sau personal care lucra acolo rănit.

Conflictul din Orientul Mijlociu a luat din nou amploare după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani. Acesta a declanșat o regrupare a forțelor în mai multe state precum Iran, Irak și Siria.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×