Sistemul RO-Alert, folosit în București! Alertă de urgență, de la ISU

Autoritățile au emis o alertă prin sistemul RO-Alert, în București. Aceștia fac apel la populație să nu mai apeleze la 112 decât în cazuri de urgență și care țin de viață și moarte. Alarma sistemului vine după ce rețelele au fost supraaglomerate de apeluri care a legătură cu arbori prăbușiți, automobile lovite și alte cazuri carre țin de fenomenele meteo.

„Sistemul RO-ALERT a fost folosit, în urma cu câteva minute, în Capitală, pentru transmiterea unui mesaj către populatie, pentru evitarea suprasolicitarii sistemului de apelare 112.

Sistemul RO-Alert a fost folosit în București

Mesajul transmis a fost urmatorul: Pentru evitarea suprasolicitarii sistemului de apel 112, rugăm populația din București și Ilfov, să evite apelurile repetate la 112, care vizează degajarea copacilor sau alte situații similare, cu excepția celor cu victime sau care pun în pericol imediat viața. La acest moment, personalul 112 și cel al ISU a fost suplimentat, fiind mobilizat pentru gestionarea tuturor situațiilor de urgență, acordând prioritate urgențelor majore”, au transmis pe pagina De Facebook ISU București-Ilfov.

Mesaj ISU

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au fost chemați din turele libere, sâmbătă, existând, la acest moment, 450 de solicitări din partea oamenilor, ce au fost preluate în sistem de urgență. „Pentru scurtarea timpului de răspuns, dar și din cauza numărului mare de intervenții, a fost luată hotărârea suplimentării echipajelor de intervenție, cu pompieri din turele libere, dar și cu dispeceri, dat fiind și numărul mare de apeluri primite din partea cetățenilor”, anunță ISU București-Ilfov.

Autoritățile fac apel la populație să nu mai apeleze la 112 decât în cazuri de urgență și care țin de viață și moarte

La dispeceratul ISU B-IF s-au raportat 450 de solicitări, iar preluarea cazurilor se realizează din teren, în ordinea primirii acestora, fără ca autospecialele să se deplaseze spre subunitățile proprii. Intervențiile se fac cu ajutorul Brigăzii Rutiere, pentru cazurile în care este necesară oprirea temporară a traficului pentru a îndepărta copacii prăbușiți pe carosabil sau autoturisme.