Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului: vor participa aproximativ 30.000 de persoane

Maria Cristina   
în Instant Articles
19/11/2018, 17:02
Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului: vor participa aproximativ 30.000 de persoane
Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului: vor participa aproximativ 30.000 de persoane

Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului va aduce alături aproximativ 30.000 de persoane. Viceprimarul Capitalei se așteaptă ca slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii, care va avea loc pe 25 noiembrie, să afecteze circulația din Capitală.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a precizat la finalul Comandamentului de iarnă convocat la sediul Primăriei Municipiului București, că în cadrul Comisiei de ordine publică va urma o discuție despre măsurile pe care vor trebui luate pentru data de 25 noiembrie.

„Discutăm măsurile pe care va trebui să le luăm pentru data de 25, luna aceasta, când Patriarhia Română va organiza sfinţirea Catedralei, ceea ce implică, din ceea ce spun organizatorii, un număr de 30.000 de oameni”, a declarat Aurelian Bădulescu.

Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului va avea loc pe 25 noiembrie

Aceasta este o proiecție a Catedralei Mântuirii Neamului. Așa va arăta în interior Catedrala.
Aceasta este o proiecție a Catedralei Mântuirii Neamului. Așa va arăta în interior Catedrala.

Patriarhia Română a anunțat când va avea loc sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. 25 noiembrie este ziua cea mare în care credincioșii vor putea participa la slujba de sfințire a celei mai mari Catedrale din România.

„Prin milostivirea lui Dumnezeu, cu rugăciunile Maicii Domnului, ale Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, şi ale tuturor sfinţilor, prin dărnicia clerului şi credincioşilor Patriarhiei Române din ţară şi străinătate, precum şi a Guvernului României, a Primăriei Municipiului Bucureşti, a altor primării şi a unor consilii judeţene din România, în ziua de 25 noiembrie 2018 va fi sfinţită Catedrala Naţională, acest edificiu nou fiind o necesitate liturgică practică, dar şi un simbol al spiritualităţii româneşti.

Catedrala Mântuirii Neamului sau Catedrala Naţională, cu hramul principal Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, uneşte simbolic iubirea faţă de Dumnezeu a unui popor creştin, jertfelnic şi darnic, cu recunoştinţa pe care o datorăm permanent Eroilor Neamului”, declara Patriarhia în luna august.

33,8 milioane de lei pentru Catedralei Mântuirii Neamului

Catedrala Mântuirii Neamului a absorbit sume fabuloase de bani pentru construcția acesteia:  33,8 milioane de lei pentru cultură, recreere și religie, 45 de milioane pentru achiziția imobilelor monumente istorice, plus încă 22,5 milioane de lei tot pentru locuințe. Toate aceste sume sunt doar suplimentări ale costurilor finale.

Privitor la sursele de finanțare de la bugetul de stat și bugetele administrațiilor publice locale. Modalitatea de solicitare, acordare, folosire și justificare a sprijinului financiar oferit de autoritățile administrației publice centrale și locale este reglementată de prevederile următoarelor acte normative:

– O.U.G. nr. 19/2005 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului

– Legea nr. 376/2007 pentru modificarea alin. (2) al art. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 19/2005 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului

– O.G. nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase

– H.G. nr. 1470/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România

– Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor religioase recunoscute din România

Aceste acte normative reglementează în detaliu întreaga procedură de întocmire a dosarului de solicitare, acordare, folosire și justificare a sprijinului financiar de către unitățile de cult beneficiare.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×