Serie impresionantă de decese din cauza coronavirusului! 115 oameni au murit într-o singură zi

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/02/2020, 10:29
Serie impresionantă de decese din cauza coronavirusului! 115 oameni au murit într-o singură zi GALERIE FOTO
Numărul morților din cauza coronavirusului crește în fiecare zi. Sursa foto - TPG via ZUMA Press)

Serie impresionantă de decese din cauza coronavirusului! Nu mai puțin de 115 oameni și-au pierdut viața într-o singură zi în provincia chineză Huberi, aici fiind și epicentrul îmbolnăvirilor. De altfel, numărul morţilor la nivel global a ajuns la 2.247.

Serie impresionantă de decese din cauza coronavirusului!

Autorităţile din Hubei au confirmat alte 411 cazuri de îmbolnăvire, numărul total ajungând astfel la 62.442 în această provincie. În întreaga Chină s-au înregistrat  2.236 de decese provocate de coronavirus, cărora li se adaugă cele 11 decese înregistrate în afara Chinei.

Japonia a raportat trei decese, Hong Kong şi Iranu câte două, iar Taiwan, Filipine, Coreea de Sud şi Franţa, câte un deces. Numărul total de cazuri de coronavirus conformate este 76.691

115 oameni au murit într-o singură zi

Vă readucem aminte că există și doi români care au fost infectați cu acest virus. Aceștia erau îmbarcați pe o navă de croazieră acolo unde se aflau la muncă. Între timp, șase cetăţeni români de pe acest vas, aflat în Japonia, doi pasageri şi patru membri ai echipajului, şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară.

Aceștia vor ajunge în Uniunea Europeană cu o aeronavă italiană, alături de alţi cetăţeni europeni. Cei doi cetăţeni români infectaţi cu coronavirus sunt în stare bună, dar deocamdată se află internați la o unitate medicală.

”Prin intermediul Mecanismului european de protecţie civilă, în cursul zilei de astăzi, o aeronavă italiană va asigura transferul unui grup de cetăţeni europeni care se află pe vasul Diamond Princess către Uniunea Europeană. 

Până la acest moment, 6 cetăţeni români (2 pasageri şi 4 membri ai echipajului) şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară. În prezent, procedurile de testare suplimentară a cetăţenilor europeni care vor fi îmbarcaţi sunt în curs de derulare”, a transmis MAE.

Sursa citată a precizat că Ambasada României la Tokyo este în contact atât cu cei şase cetăţeni români pentru facilitarea demersurilor în vederea transferului, cât şi cu ceilalţi cetăţeni români care se află în continuare pe vas.

”Starea de sănătate a celor doi cetăţeni români internaţi în urma testării pozitive cu COVID-19 este în continuare bună”, a mai transmis MAE.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×