Șerban Huidu a mers la priveghiul Cristinei Țopescu. Mesajul emoționant scris pe coroană

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
15/01/2020, 20:31
Șerban Huidu a mers la priveghiul Cristinei Țopescu. Mesajul emoționant scris pe coroană
Șerban Huidu a mers la priveghiul Cristinei Țopescu. Sursa foto: hepta.ro

Trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu a fost depus în cursul zilei de miercuri, 15 ianuarie, la Capela Cimitirului Bellu din Capitală, pentru ca toți cei care au iubit-o și apreciat-o să își poată lua rămas bun. Printre cei prezenți la priveghi se numără și Șerban Huidu, coleg cu fosta prezentatoare TV, pe când aceasta realiza jurnalul de la Prima TV.

Mesajul emoționant scris de Șerban Huidu pe coroana de flori depusă la căpătâiul Cristinei Țopescu

Îmbrăcat într-un costum negru, cu cămașă albă, cravată neagră și un palton de culoare închisă, moderatorul emisiunii Cronica Cârcotașilor a ajuns la capelă pentru a prezenta condoleanțe familiei și a-i aduce un omagiu regretatei jurnaliste care ne-a părăsit mult prea devreme, la vârsta de 59 de ani.

Sincere condoleanțe. Cronica Cârcotașilor”, stă scris pe coroana depusă de Șerban Huidu la căpătâiul Cristinei Țopescu, din partea întregii echipe a producției de la Prima TV. După ce a aprins o lumânare și și-a luat rămas bun de la fosta sa colegă, îndrăgitul realizator TV a părăsit lăcașul de cult, vizibil afectat de pierderea celei care în urmă cu câțiva ani prezenta știrile la Prima TV.

Cristina Țopescu va fi incinerată. Reacția BOR

În cursul zilei de joi, 16 ianuarie, Cristina Țopescu va fi incinerată la crematoriul Vitan Bârzești din Capitală, aceasta fiind, potrivit apropiaților, dorința sa, exprimată în timpul vieții. „Cristina era foarte liberală în opțiunile ei religioase.

Credea în Dumnezeu, se ruga, dar a fost dorința ei, toți prietenii știau asta, că își dorește să fie incinerată. Dar Cristina credea în Dumnezeu, pentru ea Dumnezeu era peste tot”, a explicat Diana Maria, vecina și prietena fostei prezentatoare TV.

Întrucât decizia sa nu este acceptată de Biserica Ortodoxă Română, după cum a explicat purtătorul de cuvânt al instituției. Prin urmare, incinerarea se va face fără slujba de înmormântare specifică persoanelor creștin-ortodoxe.

Incinerarea este o practică neacceptată în creștinism. Nu se poate oficia o slujbă de înmormântare și pentru rațiunea următoare: lipsește subiectul concret al înmormântării, care este trupul.

Persoana umană este compusă din trup și suflet, celor două elemente trebuie să li se acorde prețuire egală”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR. După incinerare, cenușa Cristinei Țopescu va fi depusă într-un loc special din cimitirul Bellu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×