Selma Blair suferă de scleroză multiplă. La doar 46 de ani, medicii i-au dat vestea cruntă

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
22/10/2018, 09:29
Selma Blair suferă de scleroză multiplă. La doar 46 de ani, medicii i-au dat vestea cruntă GALERIE FOTO
Selma Blair suferă de screloză multiplă! Actrița a primit această veste la doar 46 de ani

Actrița, la doar 46 de ani, a primit o veste cruntă din partea medicilor. Selma Blair suferă de scleroză multiplă. Conform informațiilor din presă, Selma și-a anunțat fanii oficial, pe pagina sa de Instagram, că suferă de SM. În mesajul transmis către admiratorii ei, aceasta a completat cu faptul că este bine, însă, cel mai mult suferă memoria ei. ”Am scleroză multiplă… Am un handicap. Uneori cad. Scap lucruri. Memoria mea e înceţoşată. Iar partea mea stângă cere indicaţii de la un GPS defect. Am SM şi sunt OK”, a scris actrița hollywoodiană. Se pare că diagnosticul acesteia nu este unul recent.

Potrivit informațiilor care circulă în mediul online, vedeta a primit cruntul diagnostic pe data de 16 august 2018, de la neurologul Jason Berkley, fratele lui Elizabeth Berkley. De asemenea, aceasta a mai declarat că mult timp a avut diferite simptome, pe care însă nu le-a luat în serios. ”Ani în şir am avut simptome, însă nu le-am luat în serios până când am căzut în faţa lui în timp ce încercam să rezolv ceea ce credeam că era un nerv ciupit. Probabil că aveam această boală incurabilă de cel puţin 15 ani”, a completat actrița.

Selma Blair suferă de SM. ”Memoria mea este încețoșată”

Selma Blair suferă de screloză multiplă
Selma Blair în filmul ”Cruel Intentions”

Blair a ajuns cunoscută datorită rolurilor din ”Cruel Intentions”, ”Legally Blonde”, dar și ”Hellboy”. În acest moment, Selma nu s-a dat deoparte din lumea pe care o adoră. Aceasta filmează pentru seria Netflix ”Another life”, ce va fi lansată în anul 2019. SM este o boală care afectează sistemul nervos central. Până în momentul în care ne aflăm, nu s-a descoperit niciun tratament.

Selma Blair suferă de screloză multiplă
Selma Blair în ”Legally Blonde”

Ea constă în faptul că celulele imunitare lovesc propriul sistem nervos. Urmările bolii sunt: pierderea vederii, amorțeală, durere și multe altele. Conform specialiștilor, screloza multiplă afectează femeile de două ori mai mult decât pe cei de sex masculin, iar riscul de a suferi de SM este de una la 750. În cazul în care există cazuri în familie, șansele sunt de 1 la 40. De știut este că factorii genetici nu sunt singurii care pot declanșa boala.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×