Șefii secțiilor de votare, noapte albă după alegeri! Nervi mulți, înghesuială și un accident rutier la predarea voturilor

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
11/11/2019, 11:17
Șefii secțiilor de votare, noapte albă după alegeri! Nervi mulți, înghesuială și un accident rutier la predarea voturilor GALERIE FOTO
Președinții secțiilor de votare au încercat să scape cât mai repede de sacii cu voturi. Sursa foto - facebook

Șefii secțiilor de votare au avut parte de o noapte albă după ce s-au încheiat alegerile! A fost la fel ca pe vremuri – cei care au condus secțiile au mers în orașele reședință de județ pentru a preda sacii cu voturi. Toată lumea era deja nervii întinși după o zi lungă și grea. La Iași, o mașină care transporta voturile a fost implicată într-un accident rutier. Autoturismul a fost lovit de o mașină condusă de un șofer beat.

Șefii secțiilor de votare, noapte albă după alegeri!

Două persoane au fost rănite, în timp ce o mașină implicată în evenimentul rutier a ieşit de pe drum și s-a oprit direct pe trotuar. În urma testării cu aparatul etilotest a reieşit că șoferul vinovat avea o alcoolemie de 0,73. „O echipă de intervenţie rapidă s-a deplasat la locul accidentului şi a preluat buletinele de vot, astfel încât ele se află în siguranţă”, a transmis Marta Dunca, purtătorul de cuvânt al BEJ Iaşi.

„Din primele cercetări efectuate s-a constatat faptul că un bărbat de 30 de ani, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui alt autoturism care era condus pe un drum prioritar. În cauză a fost întocmit dosar penal”, a spus și Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi. Nu s-au terminat aici evenimentele. Unii șefi de secții au încercat să intre în fața celorlalți, pe motiv că ar fi mai obosiți sau că ar avea drum lung de străbătut către casă.

Nervi mulți și înghesuială la predarea voturilor

Forțele de ordine au încercat din greu să calmeze spiritele. Nu doar la Iași s-au petrecut astfel de evenimente.  Înghesuială și nervi au fost și în fața sediului BEJ Alba unde președinții, locțiitorii și operatorii secțiilor de votare nu au mai respectat ordinea stabilită. La Gorj, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, același lucru. Toată lumea încerca să prindă un loc cât mai în față pentru a nu pierde întreaga noapte.

La Cluj, totul a fost organizat ca la carte. Președinții de secții nu au stat la coadă aproape deloc iar predarea sacilor cu buletine s-a încheiat surprinzător de repede. „Fiecare președinte de secție de votare a primit câte un ecuson cu cod de bare. Vine și predă documentele, se scanează documentele și primește sau un tichet verde dacă nu au fost probleme în secție sau tichet roșu dacă au avut probleme și atunci vor fi luate separat și rezolvate problemele”, a spus Sorin Has, reprezentant Prefectură Cluj.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×