Şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD! UPDATE: PSD va boicota votul la învestirea Guvernului Orban II

Alex Năstase    Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
19/02/2020, 18:03
Şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD! UPDATE: PSD va boicota votul la învestirea Guvernului Orban II GALERIE FOTO
PSD depune un proiect de lege privind suspendarea ratelor şi dobânzilor pentru firme şi clienţi! Când se va relua plata de către cetăţeni?

Şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD după desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier. Social-democraţii decid strategia pe care o vor urma la votul pentru învestirea Guvernului Orban II, programat în 24 februarie.

Şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD!

UPDATE: Liderii social democrații au decis în ședința Comitetului Executiv Naţional să nu participe la ședința de învestirea Guvernului Orban II din 24 februarie. Votul a fost dat în unanimitate.

UPDATE: Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu liderii PSD în biroul său de la Camera Deputaților înaintea ședinței Comitetului Executiv al partidului. Surse din cadrul PSD au declarat pentru HotNews că social-democrații au decis să boicoteze învestirea Guvernului Orban II,  programată pe 24 februarie, prin neprezentarea parlamentarilor PSD la ședință.

Mai mult de atât, social democrații vor discuta și despre organizarea Congresului, pe care, vă readucem aminte, liderul interimar Marcel Ciolacu nu-l consideră o prioritate.

Şedinţa se desfăşoară la Camera Deputaţilor, sala Grupului PSD „Ovidiu Şincai”. Aceasta a fost convocată imediat după desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier.

Se decide strategia de la votul de învestire a Guvernului Orban II

PSD urmează să stabilească strategia pe care parlamentarii formaţiunii o vor adopta în 24 februarie, când este programat votul de învestire a Guvernului Orban II.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat în repetate rânduri că PSD nu va vota învestirea unui guvern condus de Ludovic Orban, la doar câteva zile după ce l-a demis prin moţiune de cenzură.

Mai mulţi lideri ai formaţiunii au explicat că PSD ia în calcul să nu participe la vot, până în momentul în care CCR va decide dacă a fost sau nu constituţională nominalizarea lui Ludovic Orban.

Şedinţa CCR cu acest subiect este programată chiar în ziua votului, discutându-se despre posibilitatea de a nu fi asigurat cvorumul, până după decizia CCR.

Un alt subiect al discuţiilor din cadrul şedinţei vizează organizarea Congresului  PSD, pe care formaţiunea ar trebui să-l aibă până la finalul lunii februarie, aşa cum au stabilit liderii într-o şedinţă anterioară.

Marcel Ciolacu a subliniat de mai multe ori că nu consideră o prioritate organizarea Congresului, de aceea data nici nu a fost stabilită până acum. Săptămâna trecută, Marcel Ciolacu a precizat că, după şedinţa CEX din 19 februarie, va anunţa şi dacă va candida sau nu pentru a deveni preşedinte al Partidului Social Democrat.

De altfel, la începutul săptămânii, Ciolacu a făcut o vizită la Bruxelles unde a avut întâlniri cu mai mulţi lideri şi aceste întrevederi având o pondere covârşitoare în decizia sa de a candida sau nu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×