Secția de anchetă le-a deschis un dosar procurorilor DNA Ploiești, Mircea Negulescu și Alfed Savu

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
09/10/2019, 17:27
Secția de anchetă le-a deschis un dosar procurorilor DNA Ploiești, Mircea Negulescu și Alfed Savu
Mircea Negulescu și Alfred Savu, dosar la SIIJ *foto: antena3.ro

Secția de anchetă din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) a deschis unnou dosar pe numele procurorilor Mircea Negulescu și Alfred Savu. Aceștia sunt acuzați de cercetare abuzivă și sunt anchetați pentru modul în care a fost instrumentată, în cadrul DNA Ploiești, cauza prin care a fost trimis în judecată un magistrat care a fost ulterior achitat.

Dosar deschis pe numele procurorilor DNA, Mircea Negulescu și Alfred Savu

Surse judiciare ale Mediafax arată că Mircea Negulescu și Alfred Savu sunt cercetaţi pentru modul în care a fost instrumentat dosarul judecătoarei Ruxandrei Popescu, care a fost trimisă în judecată de DNA Ploieşti pentru abuz în  serviciu şi luare de mită, dar în acest an judecătoarea a fost achitată.

Cei doi s-au prezentat, miercuri, la sediul Secţiei pentru Investigare a Infracţiunilor din Justiţie pentru a fi informaţi cu privire la calitatea de învinuiţi pe care o au în dosar. Acesta nu este singurul dosar de la SIIJ în care cei doi procurori sunt implicaţi. Aceştia mai sunt cercetaţi pentru grup infracţional organizat alături de fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea.

Mircea Negulescu și Alfred Savu, dosar la SIIJ
Mircea Negulescu și Alfred Savu, dosar la SIIJ *foto: ziarulincomod.ro

Scrisoarea judecătoarei Ruxandra Popescu după ce a fost achitată

Judecătoarea Ruxandra Popescu de la Judecătoria Sinaia a adresat, în iulie 2019, colegilor săi o scrisoare deschisă în care a vorbit despre abuzuri ale procurorilor DNA şi despre   necesitatea SIIJ: „Sunt judecător din anul 1996 şi nu am fost sancţionată şi nici măcar cercetată disciplinar vreodată. În data de 22 martie 2016, la ora 06:20, am fost luată de poliţie de acasă şi dusă cu mandat la   DNA- Serviciul Teritorial Ploieşti, acuzată fiind că în schimbul acceptării promisiunii de a primi o haină de blană în valoare de 500 de euro mi-aş fi <încălcat atribuţiile de serviciu>,   pronunţând la data de 11 noiembrie 2010 <o soluţie vădit contrară dispoziţiilor legale incidente> în urma căreia s-ar fi produs un prejudiciu Unităţii Administrativ Teritoriale or. Sinaia în   valoare de 220.000 de euro”, scria magistratul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×