Secția 19 de Poliție a fost închisă. Mai multe cadre sunt suspecte de infectare cu coronavirus

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 11:42
Secția 19 de Poliție a fost închisă. Mai multe cadre sunt suspecte de infectare cu coronavirus
Secția 19 de Poliție din Sectorul 5 al Capitalei a fost închisă, după ce mai multe cadre sunt suspecte că au fost infectate cu coronavirus

Secția 19 de Poliție din Sectorul 5 al Capitalei a fost închisă, după ce mai multe cadre sunt suspecte că au fost infectate cu coronavirus.

Secția 19 de Poliție a fost închisă

Conform Digi24, șefii Poliției Române au decis să închidă Secția 19, după ce mai mulți angajați sunt suspecți că au fost infectați cu coronavirus.

De altfel, trei polițiști de la Secția 19 din Capitală au intrat în izolare la domiciliu, după ce unul dintre ei a făcut echipă cu un jandarm depistat pozitiv.

Alarma s-a dat în momentul în care o polițistă de la Secția 19 s-a simțit rău și a ajuns la Institutul Matei Balș cu simptome de coronavirus. Medicii de acolo au testat-o, dar rezultatele nu au sosit încă.

Dosar penal pentru un bărbat care a părăsit izolarea

Poliția Capitalei a anunțat că Secția 19 a fost închisă pentru dezinfecție, iar alte cadre vor fi detașate pentru a susține activitatea în zonă.

Pe de altă parte, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti a înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

”La data de 28.03.2010, în jurul orei 20.25, un echipaj format dintr-un un poliţist din cadrul DGPMB-Secţia 20 Poliţie şi un jandarm din cadrul BSIJ Bucureşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Calea Giuleşti nr.347, sector 6, au legitimat o persoană și au stabilit că aceasta se află în evidenţele Secţiei 20 Poliţie ca fiind persoană izolată la domiciliul situat în Bucureşti, strada Calea Giuleşti nr. 391, sector 6, întrucât a revenit în ţară din Austria la data de 19.03.2020”, se arată în comunicat.

”Deoarece persoana depistată nu a respectat obligația de a sta în izolare, părăsind domiciliul, a fost transportată ulterior cu ambulanța la spațiul de carantinare HOTEL CLAS situat în București, strada Gârlei, nr. 30 A, sector 1”, se mai scrie în comunicatul Parchetului.

”Până la acest moment și potrivit sesizării înregistrate, nu s-a stabilit că persoana ar putea fi purtător al virusului COVID-19, cercetările continuând, sub supravegherea procurorului de caz, pentru lămurirea aspectelor sesizate”, se încheie comunicatul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×