Se vinde Casa Radio! Câți bani valorează și cine cumpără clădirea de la Eroilor

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
12/02/2019, 13:23
Se vinde Casa Radio! Câți bani valorează și cine cumpără clădirea de la Eroilor
Casa Radio va fi cumpărată de o companie internațională

O tranzacție neașteptată este aproape să se perfecteze. AFI Europe, grupul care deține cunoscutul mall AFI Cotroceni, a semnat o scrisoare de intenție neangajantă cu Plaza Centers, în vederea achiziției pachetului majoritar de acțiuni al proiectului Casa Radio, amplasat în centrul Bucureștiului.Valoarea totală a ofertei pentru Casa Radio este de 60 milioane de euro, după cum se precizează într-un comunicat de presă.

După încheierea tranzacţiei, AFI Europe va deveni acţionarul majoritar al proiectului, cu o participaţie de 75%. Restul pachetului de 25% din acţiuni este deţinut de autorităţile române (15%) şi de investitori terţi (10%)” , conform respectivului comunicat, dat publicității marți. Astfel, urmează ca AFI Europe să demareze toate procedurile necesare semnării unui pre-contract de vânzare-cumpărare. Însă, pentru încheierea contractului definitiv de vânzare-cumpărare a Casei Radio , este necesară  îndeplinirea anumitor condiții.  „Casa Radio este un punct de reper în Bucureşti şi achiziţia proiectului este în concordanţă cu strategia noastră de expansiune. Având în vedere stadiul incipient al acestei achiziţii, vom oferi informaţii actualizate privind achiziţia şi planurile pentru acest proiect pe măsură ce procesul avansează” , a spus Doron Klein, CEO AFI Europe România.

Tranzacție surpriză. Grupul AFI Europe cumpără Casa Radio

AFI Europe este o companie de succes care activează în România, Cehia, Polonia, Bulgaria, Germania, Serbia, Ungaria și Letonia. În România, grupul deține centrul comercial AFI Cotroceni, iar în 2013 a inaugurat AFI Ploiești, după o investiție de peste 50 milioane de euro. În prezent, compania se află în stadiul dezvoltării unui alt proiect ambițios. Este vorba despre AFI Brașov, amplasat chiar în centrul orașului, proiect ce va include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 metri pătrați și două clădiri de birouri, având o suprafață închiriabilă de 25.000 metri pătrați.

Tranzacție surpriză. Se vinde Casa Radio
Tranzacție surpriză. Se vinde Casa Radio

În ceea ce privește segmentul de birouri, AFI România dezvoltă proiectul AFI TECH PARK. Este vorba despre un parc de business clasa A, cu suprafață închiriabilă de 56.000 metri pătrați, situat în apropierea hotelului J.W. Marriott, dar  și a Parlamentului României.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×