Se schimbă legea. Din 2022, maşinile comercializate în statele UE vor fi echipate cu 30 de sisteme de siguranţă obligatorii

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/11/2019, 15:02
Se schimbă legea. Din 2022, maşinile comercializate în statele UE vor fi echipate cu 30 de sisteme de siguranţă obligatorii
Mașinile vor fi dotate cu 30 de sisteme de securitate. Sursa foto: psnews.ro

Uniunea Europeană schimbă regulile în ceea ce privește comercializarea de autoturisme noi! Acestea nu vor mai putea fi vândute decât cu multe sisteme de securitate! Noile norme conțin 30 de sisteme de securitate, iar aceste măsuri au fost adoptate pentru reducerea numărului de victime în cazul accidentelor auto!

Mașinile vor fi dotate cu 30 de sisteme de securitate

În fiecare an, la nivelul Uniunii Europene sunt înregistrate nu mai puțin de 25 de mii de decese în urma accidentelor rutiere! Alte 140 de mii de persoane sunt rănite în urma accidentelor rutiere, așa că Uniunea Europeană a luat măsuri de prevenire.

Așadar, toate autoturismele noi care vor fi comercializate în statele UE începând cu jumătatea anului 2022 vor fi prevăzute cu funcţii de siguranţă, cum ar fi de exemplu sisteme pentru frânarea de urgenţă, tehnologii de menţinere a direcţiei şi detectoare de somnolenţă, informează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Noile norme vor intra în vigoare la jumătatea anului 2022

Aceste măsuri au fost propuse anul trecut de Comisia Europeană şi aprobate de Parlamentul European, într-un efort de a reduce numărul victimelor accidentelor rutiere. Conform normelor aprobate, toate vehiculele noi vor trebui să fie echipate cu o listă de aproape 30 de noi funcţii menite, printre altele, să înregistreze datele unui accident, să împiedice persoanele aflate sub influenţa alcoolului să conducă sau să împiedice de asemenea depăşirea limitei legale de viteză.

Autoturismele şi autoutilitarele vor trebui să fie prevăzute de asemenea cu zone extinse de protecţie a capului în urma unui impact, pentru a limita astfel rănirile în urma coliziunii cu pietoni sau biciclişti.

Se schimbă regulile și pentru camioane și autobuze. Acestea vor trebui să fie proiectate în aşa fel încât să fie diminuate unghiurile moarte şi să fie dotate cu sisteme capabile să detecteze pietonii şi bicicliştii aflaţi în apropiere, pentru a îl ajuta pe șofer să evite un astfel de accident.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×