Se schimbă Codul Rutier! Mașinile parcate pe trotuar vor putea fi ridicate

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/12/2019, 16:22
Se schimbă Codul Rutier! Mașinile parcate pe trotuar vor putea fi ridicate
Mașinile parcate pe trotuar vor putea fi ridicate. Sursa foto: hotnews.ro

Se schimbă regulile după care poliția rutieră poate dispune ridicarea mașinilor parcate ilegal! Oamenii legii vor putea dispune ridicarea nu doar a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă, cum stabilește acum Codul Rutier, ci și a mașinilor parcate pe trotuare!

Mașinile parcate pe trotuar vor putea fi ridicate

Proiectul de lege, care a fost respins de Senat în luna mai, a fost inițiat de deputatul USR Cătălin Drulă, care arată că în forma aflată în vigoare a Codului Rutier, ridicarea vehiculelor poate fi dispusă de către poliție doar dacă mașinile sunt staționate ilegal pe partea carosabilă, potrivit profit.ro.

”Prin urmare, dacă un vehicul este staționat neregulamentar în întregime pe trotuar, poliția nu poate în prezent dispune ridicare acestuia. Prin această formulare, poliția este privată de un instrument eficient prin care poate înlătura pericolul creat, spre exemplu, de blocarea accesului de către o mașină parcată neregulamentar într-un spital sau o școală sau o grădiniță.

Dacă trece de Camera Deputaților, proiectul de lege va trebui să fie promulgat de președintele României

Sau în cazul în care prin staționarea vehiculului respectiv, pietonii – inclusiv părinți cu copii mici sau persoane cu dizabilități – sunt forțați să folosească carosabilul pentru deplasare expunându-se riscului de accidente.

În toate aceste situații, din cauza formulării actuale a legii, poliția nu poate dispune singura măsură care înlătură efectiv pericolul, adică înlăturarea acelui vehicul”, arată inițiatorul proiectului. Dacă va trece de Camera Deputațior, pentru a intra în vigoare, proiectul mai trebuie promulgat și de șeful statului, Klaus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×