Se măresc pensiile, de la 1 martie! Care sunt pensionarii care vor primi mai mulți bani

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/02/2019, 12:08
Se măresc pensiile, de la 1 martie! Care sunt pensionarii care vor primi mai mulți bani
Cresc pensiile românilor

Vești bune pentru pensionarii români. Vor avea parte de majorări ale pensiilor, începând cu 1 martie 2019. Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunțat că oamenii vor primi în scurt timp banii pentru pensiile recalculate din urmă. De la 1 septembrie, punctul de pensie va crește cu un procent de 15%. De altfel, sâmbătă seara. ministrul Muncii a abordat pe larg subiectul recalculării pensiilor.

Se asteapta recalcularea celor cateva milioane de pensii, dupa ce legea va fi adoptată. Pe de cealalta parte, sunt recalcularile pe grupele de munca, acum, in acest moment au intrat deja dosarele in recalculare, ma refer la grupele de munca… In acest moment, am implementat softul 100%. Am facut si o parte din simulari. Am trecut la ultima etapa a simularilor pe toata tara, am avut judete pilot, am extins la national. Cat de curand trecem in oficial. Asigur pensionarii ca in cateva saptamani vom incepe sa emitem decizii. Sper, la final de martie pentru a nu crea asteptari foarte mari. Mai bine sa fie mai devreme decat sa spunem un termen pe care sa nu il putem respecta, dar clar sunt multumit, softul este implementat si activitatea continua” , a explicat Marius Budăi pentru Antena 3.

Se anunță noi majorări ale pensiilor, salariilor și alocațiilor românilor

Pensiile nu sunt singurele forme de venit pentru care se anunță majorări. Alocațiile și salariile vor înregistra de asemenea o serie de creșteri. Cel puțin așa susține ministrul Muncii, Marius Budăi. chiar dacă aceste majorări sunt incluse în noua lege a bugetului, votată recent de Parlament, mai este nevoie de un pas. Președintele României, Klaus Iohannis va trebui să promulge Bugetul adoptat de Senat și Camera Deputaților. Abia după aceea, noile măsuri ar urma să intre în vigoare.

Ministrul Muncii a făcut anunțul. Cresc pensiile, alocațiile și salariile
Ministrul Muncii a făcut anunțul. Cresc pensiile, alocațiile și salariile

În urma respectivelor majorări, copiii sub doi ani vor primi alocații de 300 de lei, iar cei de peste doi ani vor primi 150 de lei lunar. O altă prevedere importantă din proiectul de buget îi vizează pe salariați. Astfel, în Buget se stabilește valoarea salariului mediu în România, pentru anul 2019.  Vorbim așadar de un salariu de peste 5.100 lei brut.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×