Se învață sau nu vineri? Ce spune Inspectoratul Școlar! Află dacă elevii merg la școală pe 25 ianuarie

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
22/01/2019, 15:21
Se învață sau nu vineri? Ce spune Inspectoratul Școlar! Află dacă elevii merg la școală pe 25 ianuarie
Se învață sau nu vineri? Ce spune Inspectoratul Școlar! Află dacă elevii merg la școală pe 25 ianuarie

Se învață sau nu vineri? Inspectoratul Școlar Bucureşti a dat răspunsul la întrebare, după ce mai mulţi părinţi au luat cu asalt portarul Ministerului Educaţiei, edupedu.ro! Vineri, pe data de 25 ianuarie 2019, copiii vor merge la şcoală în toată ţara, cu excepţia cazurilor unde inspectoratele judeţene au stabilit altceva, în funcţie de situaţiile meteo din zonele respective.

“Doar ziua de 24 este liberă, potrivit calendarului anunțat de către guvern. Ziua de 25 nu a fost declarată zi liberă, nu s-a făcut punte cu ziua de 24”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, Marina Manea, pentru Edupedu.ro. Precizarea a fost necesară, după ce părinţii au adresat sute de întrebări despre situaţia cursurilor pentru ziua de vineri 25 ianuarie 2019.

Elevii învaţă pe 25 ianuarie. Inspectoratul Școlar a anunţat că doar 24 ianuarie elevii sunt liberi

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București Marina Manea a anunţat pentru Edupedu.ro că vineri, 25 ianuarie, elevii vor merge la cursuri în toată ţara. Guvernul nu a declarat ziua de vineri zi liberă. Doar joi, 24 ianuarie elevii vor avea pauză, după care vineri sunt aşteptaţi la cursuri. La fel şi dascălii. Inspectoratul Școlar Bucureşti a precizat în mod clar că vineri în Capitală se vor face cursuri.

„Ziua de 25 ianuarie nu a fost declarată zi liberă, nu s-a făcut punte cu ziua de 24”, a anunţat Inspectoratul Școlar București

24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor Române, este zi liberă, potrivit Codului Muncii. Multă lume spera ca şi vineri, 25 ianuarie 2019, să fie declarată zi liberă, dar Guvernul României nu a aprobat această minivacanţă. Astfel, salariaţii din sistemul public care sperau că vor avea în acest fel o nouă vacanţă de patru zile la sfârşitul lui ianuarie au fost dezamăgiţi. După ce vor avea liber joi, aceşti sunt nevoiţi să se prezinte la muncă pentru ziua de vineri, 25 ianuarie, după care apoi pot merge liniştiţi în weekend.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×