Se iau măsuri împotriva coronavirusului în România. Guvernul dă ordonanță de urgență pentru achiziţionarea de echipamente de protecție

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
02/02/2020, 17:43
Se iau măsuri împotriva coronavirusului în România. Guvernul dă ordonanță de urgență pentru achiziţionarea de echipamente de protecție
Guvernul de la Bucureşti ia măsuri împotriva coronavirusului. Sursa foto: digi24.ro

Autorităţile din România iau măsuri împotriva coronavirusului. În contextul epdemiei de coronavirus din China, Guvernul de la Bucureşti urmează să dea o ordonanţă de urgenţă pentru cumpărarea de echipamente de protecţie.

Guvernul achiziţionează echipamente de protecţie împotriva coronavirusului

Guvernul va cumpăra echipamente de protecţie împotriva temutului coronavirus,, scrie digi24.ro.  Ministrul Sănătăţii Victor Costache spune că achiziţiile se fac pentru a fi pregătiţi şi nu pentru a răspândi panica.

Vicor Costache a precizat că Institutul Matei Balş are capabilitatea de a diagnostica orice caz suspct de coronavirus. De asemenea, încă două spitale din ţară, din Iaşi şi Cluj, vor primi începând de luni astfel de kituri de protecţie. „Avem 1000 de kituri la nivel național și vom achiziționa și altele”, a spus el.

Personele care vin din China, trecute printr-un circuit special

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că persoanele care vor veni din China în România vor trece printr-un circuit special, iar începând cu săptămâna viitoare specialişti de la DSP vor merge să ajute Poliţia de Frontieră în ceea ce priveşte acest aspect. „Scopul este de a fi pregătiți în eventualitatea propagării virusului în țara noastră”, a spus Costache.

Am decis să fie achiziționate în regim de urgență echipamente individuale de protecție, camere speciale de izolare, seturi suport cardiorespirator, substanțe dezinfectare, filtre pentru echipamente de izolare.

În 45 de zile vom stabili un stoc național de rezervă. Alimentarea lui trebuie sa fie permanentă. Totul se face prin DSU și Ministerul Sănătații”, a spus Marcel Vela, ministrul de Interne.

Ministrul Sănătăţii sătuieşte populaţia să nu intre în panică şi a amintit de virusul H1N1. Acesta a făcut mai multe victime în anul 2009, având o rată mult mai mare decât coronavirusul.

Suntem departe de ce am trecut, prin ce am trecut în anii anteriori, dar e bine să fim pregătiți. Luăm aceste măsuri ca să nu mai descoperim în fiecare an crizele și să existe niște stocuri naționale pentru situații de urgență”, a mai spus ministrul Sănătății.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×