Schimbare în programul RABLA din cauza epidemiei de coronavirus. Cum se va realiza radierea vehiculelor

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 17:24
Schimbare în programul RABLA din cauza epidemiei de coronavirus. Cum se va realiza radierea vehiculelor
Programul Rabla 2020, în plină pandemie de coronavirus.

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule (DRPCIV) a anunțat noul mod prin care se va realiza radierea vehiculelor în plină epidemie de coronavirus.

Schimbare în programul RABLA

Așadar, radierea din circulație a unui vehicul uzat, participant la programul RABLA va fi efectuat din oficiu de către Serviciul Permise și Înmatriculări care a efectuat înmatricularea acestuia, după ce agentul economic care a emis certificatul de distrugere îl trimite către înstituție în format electronic.

Conform AGERPRES, radierea se va face conform articolului 17, alineatul 5a din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

„Dovada radierii din circulaţie a unui vehicul aflat în situaţia anterior menţionată va fi transmisă, de îndată, titularului înmatriculării, la ultima adresă de domiciliu existentă în Registrul Naţional de Evidenţă a Permiselor de Conducere şi a Vehiculelor Înmatriculate”, au transmis cei de la DRPCIV, conform sursei citate.

Astfel, proprietarii autoturismelor nu se vor mai prezenta la ghișeele Serviciilor Publice Comunitare Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a

Vehiculelor și va mai fi necesară prezntarea documentelor prevăzute de articolului 25 al OMAI 1501/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberarea autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor, cu respectarea termenelor stabilite în legislaţia aplicabilă Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional.

Bătaie de cap pentru șoferi

În mijlocul stării de urgență, șoferii au și alte probleme decât programul RABLA. Cel mai important, asigurările RAR care expiră în această perioadă necesită reînoire, lucru care se poate face on-line.

Mai mult, situația ITP (Inspecțiile Tehnice Periodice) a fost clarificată tardiv de către guvern, lăsându-i pe mulți oameni în ceață.

Șoferii au aflat că ITP-urile sunt obligatorii, chiar și în această perioadă, fiind vorba de siguranța participanților din trafic.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×