Schimbare în programul Prima Casă! Persoanele cu dizabilități pot aplica pentru credit

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/10/2019, 17:43
Schimbare în programul Prima Casă! Persoanele cu dizabilități pot aplica pentru credit GALERIE FOTO
Persoanele cu dizabilități pot aplica pentru creditare. Sursa foto - facebook

Schimbare în programul Prima Casă! Pe lângă nenumăratele modificări care s-au adus până acum, pornind de la nume, „O familie, o casă”, programul trece prin modificări ale condițiilor de acordare a creditelor, dar și ale categoriilor de beneficiari care pot accesa. Astfel, conform unor amendamente propuse la proiectul Guvernului de către deputata independentă Oana Bîzgan, persoanele din categoriile vulnerabile vor putea accesa și ele creditele pentru achiziţionarea sau extinderea locuinţei.

Schimbare în programul Prima Casă!

Se întâmplă lucrul acesta pentru ca persoanele cu dizabilități să aibă parte de principiul egalităţii de şanse. Vă readucem aminte că până în acest moment, persoanele cu dizabilităţi nu aveau aces la acest program. Se întâmpla lucrul acesta pentru că indemnizaţiile lor nu erau considerate venituri eligibile. Amendamentele depuse prevăd luarea în considerare a tuturor formelor de suport primite din partea statului, conform reglementărilor privind asistenţa socială.

Practic, și persoanele din aceste categorii vor avea acces la soluţii de creditare pentru achiziţionarea primei locuinţe, în condiţiile de care se bucură toți ceilalţi români. „Măsura vine în completarea altor două iniţiative legislative pe care le-am depus în Parlament ce fac referire la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi şi urmează să se aplice tuturor persoanelor din grupurile vulnerabile.

Schimbare în programul Prima Casă! Prima Casă
Programul Prima Casă devine O familie, o casă. Sursa foto – facebook

Persoanele cu dizabilități pot aplica pentru credit

Acestea se aplică inclusiv tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie, persoanelor cu venituri reduse sau altor grupuri de persoane, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. Mi-am propus în acest mandat să fac tot ce îmi stă în putere astfel încât persoanele cu dizabilităţi sau alte persoane din categorii vulnerabile să se bucure, cu adevărat, de egalitate de şanse.

Conform datelor din primele şase luni ale acestui an, România are 826.197 de persoane cu dizabilităţi, iar peste 50% sunt tineri şi adulţi (18-64 ani). Este nedrept ca o persoană cu dizabilităţi să nu poată accesa aceleaşi soluţii de creditare precum orice alt cetăţean”, a precizat deputata independentă Oana Bîzgan atunci când a fost chestionată în legătură cu amendamentul depus.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×