Scandal la spitalul Grigore Alexandrescu! Medic filmat în timp ce opera fără mănuși. Video

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/02/2020, 15:35
Scandal la spitalul Grigore Alexandrescu! Medic filmat în timp ce opera fără mănuși. Video GALERIE FOTO
Medicul filmat în blocul operator fără mănuși. Sursa foto - captură Antena 3

Scandal la spitalul Grigore Alexandrescu acolo unde este în plină desfășurare o anchetă internă după ce un medic a fost filmat în timp ce opera fără mănuşi. Între timp și reprezentanții unității sanitare au recunoscut cazul.

Scandal la spitalul Grigore Alexandrescu!

Despre această situație s-a auzit și la Ministerul Sănătății. Victor Costache a decis să trimită Corpul de Control la spital după ce în presă au apărut imagini controversate cu medicul care opera fără mănuși și halat.

Culmea, acesta avea și ceasul la mână. În plus, copilul aflat pe masa de operaţie nu era acoperit cu un câmp operator, așa cum cere procedura.

Medic filmat în timp ce opera fără mănuși

Chiar șefa Secției ORL a Spitalului Grigore Alexandrescu, medicul Adina Chiru, a participat la o operație fără să respecte nicio normă de protecţie. Managerul spitalului a demarat o anchetă internă pentru a verifica ce s-a întâmplat cu exactitate.

Vă reamintim că spitalul „Grigore Alexandrescu” este unul dintre cele mai mari spitale de copii din România. Aici sunt internaţi anual peste 30.000 de copii din toată ţara

După difuzarea acestor imagini, Nelu Tătaru, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, a anunțat că va fi trimisă Inspecția Sanitară la fața locului, pentru a cerceta cazul.

”Ce mai este de comentat? După ce că nu se respectă procedurile şi protocolul, se pare că nu învăţăm din greşelile altora. DSP a trimis Inspecţia Sanitară la spital, vom aştepta un raport.

Când intri în operaţie, obiectele personale rămân într-o căsuţă, o pungă, ceva. Mă refer aici la verighete, ceasuri, etc. Normele astea sunt de peste 50 de ani, nu se intră aşa în blocul operator”, a declarat Nelu Tătaru pentru Antena 3.

Acesta a mai precizat că sancțiunile vor fi drastice. „Este vorba despre o neglijenţă venită din obişnuinţă, iar deciziile luate vor fi drastice. Adică după ce vom vedea cum era sala de operaţie, care sunt condiţiile, vom lua decizii. Acolo se riscau infecţii intraspitaliceşti”, a mai spus Nelu Tătaru.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×