Scandal în mediul online după campania de donare de sânge pentru Mihai Constantinescu. Reacția ministrului Sănătății

Catalin Nae    Alexa Serdan   
în Stiri mondene
20/06/2019, 11:02
Scandal în mediul online după campania de donare de sânge pentru Mihai Constantinescu. Reacția ministrului Sănătății
Mesaje dure după ce 100 de oameni au donat sânge pentru Mihai Constantinescu Sursa foto: adevarul.ro

Circa 100 de oameni au donat sânge ieri pentru cântărețul Mihai Constantinescu, internat la Spitalul Floreasca din Capitală din data de 13 mai după ce a suferit un stop cardio respirator, iar creierul său nu a fost oxigenat mai bine de 10 minute. De atunci, artistul se află în comă indusă. La doar o zi de la mobilizarea masivă, iată că mai multe persoane au criticat această campanie, în mediu online.

Scandal în mediul online după ce 100 de oameni au donat sânge pentru Mihai Constantinescu

Mihai Constantinescu este internat de mai bine de o lună la Spitalul Floreasca din București. După ce o perioadă foarte scurtă a fost deconectat de la aparate, iar inima artistului și-a reluat câteva funcții, medicii au decis reconectarea pentru că nu dădea semne că și-ar reveni. Prietenii și apropiații au lansat încă de săptămâna trecută o campanie de donare de sânge pentru muzicianul Mihai Constantinescu.

La această campanie s-au mobilizat 100 de oameni, prieteni, dar și mai mulți tineri care au donat sânge pentru artistul Mihai Constantinescu. Ulterior, în mediul online au apărut mai multe postări care criticau dur donarea de sânge pentru artist, potrivit România TV. Motivul principal de revoltă ar fi faptul că artistul are o vârstă înaintată și internauții consideră că ar trebui să donăm sânge celor mai tineri.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a răspuns la comentariile acide ale internauților. „Poti să înțelegi cât de jos am ajuns dacă există o speranță. Trebuie să ne mobilizăm să facem tot ce putem. Persoanele care au comentat ar trebui să doneze și ei, nu doar pentru Mihai Constantinescu, ci pentru toți pacienții din țara asta”, a declarat aceasta.

Sorina Pintea le-a dat replica internauților
Mesaje dure după ce 100 de oameni au donat sânge pentru Mihai Constantinescu
Sursa foto: b365.ro

Marcel Pavel, prietenul artistului a răspuns comentariile de pe Internet

Și Marcel Pavel, cântărețul și prietenul artistului le-a dat replica răutăcioșilor care au comentat la adresa donării de sânge pentru Mihai Constantinescu. „Am auzit comentariile. Mi se pare îngrozitor, dar cred că sunt cazuri izolate. Putem ajuta cu dragoste. Atâta ură la unii oameni … Nu contează vârstă, ci nevoia de a ajuta și gestul. Dacă cineva simte să o facă, trebuie să o facă din dragoste, din dorința de a face bine”, a spus Marcel Pavel.

Petre Geambașu a fost și el prezent la spital ieri, dar nu a donat sânge din cauza vârstei, în schimb acesta a susținut-o pe soția lui Mihai Constantinescu, Simona Secrier. „Noi am venit, dar suntem depășiți de vârstă. Ne-am întâlnit cu Simona, ne-am luat în brațe. Acum 10 zile au vrut să-l deconecteze și bravo ei că a refuzat, că lucrurile se mai pot schimba”, a declarat Geambașu din fața spitalului.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×