Salariile de la TVR: Lavinia Șandru, record negativ de audiență, cu Ionuț Cristache invitat

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
12/12/2018, 10:50
Salariile de la TVR: Lavinia Șandru, record negativ de audiență, cu Ionuț Cristache invitat
Salariile de la TVR: Lavinia Șandru, record negativ de audiență, cu Ionuț Cristache invitat

Care sunt salariile din TVR? Ei bine, Lavinia Șandru, prezentatoarea emisiunii „Fața nevăzută a lumii”, a reușit „performanța” înregistrării celei mai slabe audiențe în ultima ediție, din 8 decembrie, când l-a avut invitat pe Ionuț Cristache, prezentatorul celui mai important talk show al postului.

Conform Pagina de Media, emisiunea Laviniei Șandru îregistrează, în general, audiențe extrem de slabe. În urma ultimei ediții din acest sezon, Lavinia a avut cele mai mici audiențe când l-a avut invitat pe realizatorul emisiunii „România 9” de la TVR 1, Ionuț Cristache.

Salarii de mii de auro la TVR

Salariile de la TVR: Lavinia Șandru, record negativ de audiență, cu Ionuț Cristache invitat
Salariile de la TVR: Lavinia Șandru, record negativ de audiență, cu Ionuț Cristache invitat

Lavinia Șandru și Ionuț Cristache sunt plătiți la televiziunea publică cu mii de euro, conform datelor publicate de către Libertatea. Lavini Șandru ar încasa lunar 2.500 de euro, iar Ionuț Cristache ar avea o leafă de 5.600 de euro pe lună.

Cea mai mare audiență înregistrată de emisiunea Laviniei Șandru a fost în data de 1 Decembrie, când a prezentat un interviu exclusiv cu premierul Viorica Dăncilă. 260.000 de români au stat în fața televizoarelor pentru a o asculta pe Viorica Dăncilă. La oraș, ediția de 1 Decembrie a fost urmărită de 90.000 de persoane, iar pe segmentul comercial a fost vizionată de 17.000 de tineri.

Interviul cu Viorica Dăncilă a fost unul dintre cele mai controversate și discutate din ultimul an. Lavinia Șandru i-a spus primului-ministru că atunci când se uită la ea vede „un om care iubește mult Europa” și i-a mulțumit „din suflet! pentru acordarea interviului.  „Fața nevăzută a lumii„ a ajuns la cea de-a șaptea ediție. Emisiunea se divuzează în fiecare sâmbătă, între orele 16:00-16:40, iar până acum a înregistrat audiențe între 27.000 și 70.000 de spectatori pe minut. În rating asta înseamnă sub 1%, iar în cotă de piață, la fel – 1%, adică 1 din 100 de români care se uitau la televizor au ales TVR 1.

TVR 1 | Trăim vremuri de împliniri mărețe

Parcă cea mai acută lipsă de demnitate se manifestă tocmai în zilele în care trebuie să celebrăm atitudinea demnă și măreția.Nu era suficient că, de ani de zile, talk-show-ul de seară de la TVR îți dă impresia că te uiți la televiziunile de casă ale PSD. De ziua națională, a mai fost inventată o emisiune-omagiu, dezonorantă pentru realizator și pentru postul public. Bunăoară, v-ați gândit vreodată că Europa trebuie să se bucure că în următoarele șase luni se va ocupa de ea un om care o iubește, recte premierul Viorica Dăncilă? Doamnei de la televiziunea publică nu doar că i-a trecut prin cap această năstrușnicie, dar o și spune în gura mare, în fața invitatei.Sau credeați că în Parlamentul European a fost pusă la zid politica de favorizare a infractorilor cu funcții publice dusă de guvernul PSD? Ei bine, de la TVR aflăm că „au fost atacuri la adresa țării noastre” (!), iar în țară au fost „reacții pozitive în totalitate” la discursul de acolo al doamnei Dăncilă; evident, mai puțin din partea infamilor opozanți „care atacă”.Burlescul emisiunii este la apogeu când auzim din gura realizatoarei: „Mi-aș dori ca România să salveze proiectul european… și știu pe ce mă bazez”. Sunt sigur că v-ați dat seama pe cine se bazează. Doamna Dăncilă oftează un pic. Pare copleșită de atâta responsabilitate. Cât poate să ducă și dumneaei?Și cum să spui că te bucuri de absența euroscepticismului din România stând față în față cu reprezentantul unui partid pe zi ce trece tot mai eurofob?În total, o jumătate de oră de laude deșănțate la adresa puterii și de înfierare a opoziției, care își permite „să atace”. Probabil că în alte țări, opoziția abordează puterea cu celebra exprimare „aș putea îndrăzni să am curajul de a cuteza?” și are în fișa postului susținerea guvernării, nu criticarea ei, mai ales când este vorba de un guvern și de o majoritate atât de toxice. Aceasta era esența televiziunii feseniste a anilor 90: servilism zemos pentru putere și vitriol pentru opoziție. Și exact așa arată interviurile care i se iau lui Putin la televiziunea publică rusă. Mai rămânea să sune un telespectator care s-o întrebe pe doamna premier dacă-i plac câinii sau pisicile. Și cel puțin până la sfârșitul emisiunii, nu te lămurești de ce se numește Fața nevăzută a lumii. Interviul acesta ne-a arătat tot fața Vioricăi Dăncilă pe care o știm toți: cea care turuie platitudini perfide, în inconfundabila ei limbă de lemn adormitoare și agramată.

Gepostet von Stelian Ion am Sonntag, 2. Dezember 2018

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×