Salarii mai mari, la stat: cu cât au crescut veniturile bugetarilor de la primărie, în ianuarie 2019

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
18/01/2019, 21:47
Salarii mai mari, la stat: cu cât au crescut veniturile bugetarilor de la primărie, în ianuarie 2019 GALERIE FOTO
Salariile de la stat cresc, în luna ianuarie

Îți dorești un salariu mai bun? Dacă un venit lunar de 16.536 de lei  pentru opt ore pe zi sună tentant, atunci avem o veste bună pentru tine. Lucrătorii necalificați din cadrul primăriilor de municipiu vor fi remunerați cu peste 2.000 de lei, începând din această lună.

Toate aceste modificări salariale se produc în contextul aprobării  unei creșteri cu un procent de 9,5%, ce-i vizează exclusiv pe bugetari, în special angajații administrațiilor locale. Spre exemplu, secretarii din cadrul primăriilor municipale, își vor rotunji veniturile cu peste 16.000 de lei.

Salariile în primării vor fi mai mari. Ajung chiar la 16.000 de lei
Salariile în primării vor fi mai mari. Ajung chiar la 16.000 de lei

Cât vor câștiga angajații Primăriei Suceava

În cadrul Primăriei Suceava, cel mai mare venit lunar va fi al secretarului orașului, căruia îi va intra în cont suma de 16.536 lei, în urma deciziei de vineri a Consiliului Local. Ion Lungu, primarul Sucevei, susține că măsura creșterilor salariale va afecta investițiile ș în acest sens, solicită angajaților să obțină atragerea de fonduri europene prin diverse proiecte,  pe care să le acceseze ulterior, pentru a acoperi majorările respective.

S-au actualizat salariile ca urmare a creșterii salariului minim de la 1.900 la 2.080 de lei și a introducerii normei de hrană. La nivelul municipiului Suceava avem 700 de posturi, din care 91 sunt vacante. Având în vedere posturile vacante, fondul de salarii va crește cu 7%. Unde e lege, nu este tocmeală! În valoare absolută, înseamnă cu 3,4 milioane de lei mai mult la salarii. Am avut discuții cu salariații din Primărie și le-am trasat sarcini foarte clare: să caute proiecte europene, norvegiene, pentru a atrage mai mulți bani ca să acoperim toate aceste creșteri salariale , a declarat Ion Lungu, pentru Mediafax.

În urma acestor majorări, cel mai mic venit lunar va fi în valoare de 2.080 de lei și îi va reveni unui muncitor necalificat, în vreme ce secretarul Primăriei Suceava va încasa cel mai mare salariu, urmând să-și rotunjească veniturile cu suma de 16.536 lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×