S-a schimbat legea! Ce trebuie să faci acum, la ITP. Detaliul care îți poate aduce amenzi de 5000 lei

Ciprian Postolache   
in Stiri de ultima ora
21/01/2019, 14:06
S-a schimbat legea! Ce trebuie să faci acum, la ITP. Detaliul care îți poate aduce amenzi de 5000 lei GALERIE FOTO
S-a schimbat legea! Ce trebuie să faci acum, la ITP. Detaliul care îți poate aduce amenzi de 5000 lei

GEORGE COPOS A PROMIS CA REVINE LA RAPID!

Cand revine in Giulesti si detalii despre mega afacerea lui Copos numai in REVISTA FANATIK din ianuarie, la toate chioscurile din tara!

Ce trebuie să știi despre ITP ca să nu iei amendă! E forte simplu, dar pentru acest detaliu din lege șoferii riscă o amendă de peste 5.000 de lei. Legea s-a schimbat, astfel că autorităţile au dreptul de a-ţi reţine plăcuţele de înmatriculare şi talonul automobilului. ITP-ul expirat duce la suspendarea înamtriculării mașinii.

Legea s-a modificat astfel că în noul an, cei care au ITP-ul expirat riscă amenzi uriașe. “Poliţiştii vor dispune suspendarea înmatriculării în cazul în care inspecţia tehnică periodică a vehiculului nu este valabilă şi în cazul în care noul proprietar nu a solicitat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului”, a anunţat Poliţia.

ITP-ul expirat poate aduce amenzi de peste 5.000 de lei!  La mașinile mai vechi de 12 ani ITP-ul se face anual

Șoferii care circulă cu ITP-ul expirat pot lua amendă care poate depăși 5.000 de lei. Asta pentru că legea s-a schimbat încă de anul trecut, iar acum șoferii care vor circula în continuare cu respectivul automobil vor risca atât o amendă pentru lipsa ITP-ului valabil, cât și una pentru condusul în timpul suspendării înmatriculări. Totalul poate să ajungă chiar și la 5.800 de lei.

La mașinile mai vechi de 12 ani ITP-ul se face anual

Acest detaliu nu este cunoscut de prea mulți conducători auto, mai ales că autorităţile au dreptul de a-ţi reţine plăcuţele de înmatriculare şi talonul automobilului. În caz că se întâmplă acest lucru, poliţiştii vor elibera o dovadă fără drept de circulaţie. Maşina va mai putea fi deplasată doar pe platformă și nu va mai putea fi condusă pe drumurile publice până la o nouă înmatriculare. Pentru a recupera talonul şi plăcuţele, şoferii trebuie să  facă ITP-ul. Acesta se realizează la fiecare doi ani, iar în cazul mașinilor mai vechi de 12 ani, acesta se face anual.

Închide ×