S-a schimbat legea! Ce trebuie să faci acum, la ITP. Detaliul care îți poate aduce amenzi de 5000 lei

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
21/01/2019, 14:06
S-a schimbat legea! Ce trebuie să faci acum, la ITP. Detaliul care îți poate aduce amenzi de 5000 lei GALERIE FOTO
S-a schimbat legea! Ce trebuie să faci acum, la ITP. Detaliul care îți poate aduce amenzi de 5000 lei

Ce trebuie să știi despre ITP ca să nu iei amendă! E forte simplu, dar pentru acest detaliu din lege șoferii riscă o amendă de peste 5.000 de lei. Legea s-a schimbat, astfel că autorităţile au dreptul de a-ţi reţine plăcuţele de înmatriculare şi talonul automobilului. ITP-ul expirat duce la suspendarea înamtriculării mașinii.

Legea s-a modificat astfel că în noul an, cei care au ITP-ul expirat riscă amenzi uriașe. “Poliţiştii vor dispune suspendarea înmatriculării în cazul în care inspecţia tehnică periodică a vehiculului nu este valabilă şi în cazul în care noul proprietar nu a solicitat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului”, a anunţat Poliţia.

ITP-ul expirat poate aduce amenzi de peste 5.000 de lei!  La mașinile mai vechi de 12 ani ITP-ul se face anual

Șoferii care circulă cu ITP-ul expirat pot lua amendă care poate depăși 5.000 de lei. Asta pentru că legea s-a schimbat încă de anul trecut, iar acum șoferii care vor circula în continuare cu respectivul automobil vor risca atât o amendă pentru lipsa ITP-ului valabil, cât și una pentru condusul în timpul suspendării înmatriculări. Totalul poate să ajungă chiar și la 5.800 de lei.

La mașinile mai vechi de 12 ani ITP-ul se face anual

Acest detaliu nu este cunoscut de prea mulți conducători auto, mai ales că autorităţile au dreptul de a-ţi reţine plăcuţele de înmatriculare şi talonul automobilului. În caz că se întâmplă acest lucru, poliţiştii vor elibera o dovadă fără drept de circulaţie. Maşina va mai putea fi deplasată doar pe platformă și nu va mai putea fi condusă pe drumurile publice până la o nouă înmatriculare. Pentru a recupera talonul şi plăcuţele, şoferii trebuie să  facă ITP-ul. Acesta se realizează la fiecare doi ani, iar în cazul mașinilor mai vechi de 12 ani, acesta se face anual.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×