S-a întâmplat cel mai negru coșmar a lui Liviu Dragnea. Laura Codruța Kovesi a fost confirmată UE!

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
14/10/2019, 13:49
S-a întâmplat cel mai negru coșmar a lui Liviu Dragnea. Laura Codruța Kovesi a fost confirmată UE!
Laurei Codruța Kovesi a fost numită în funcția de procuror șef european. Sursa foto: evz.ro

Laura Codruța Kovesi a fost numită în funcția de procuror șef european de Consiliul Uniunii Europene. Numirea fostei șefe a DNA urmează să fie confirmată și de Parlamentul European. Prin urmare, s-a confirmat cel mai negru coșmar al fostului lider PSD Liviu Dragnea. 

Laura Codruța Kovesi a fost numită în funcția de procuror șef european

Laura Codruța Kovesi (46 de ani) are o carieră de succes în domeniul procuraturii. Fosta șefă a DNA a ocupat funcția de procuror la Sibiu, dar și procuror general al României. În prezent Kovesi este procuror în cadrul Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din România, iar acum este în culmea fericirii. Consiliul UE a confirmat numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european. Mai este un singur pas până la confirmarea numirii sale de Parlamentul European.

„Procurorul șef european va organiza activitatea Biroului Procurorului Public European (EPPO) și reprezintă Biroul în contactele cu alte instituții UE, țări membre și state terțe. Kovesi va fi asistată de doi adjuncți și va prezida colegiul procurorilor, care vor avea sarcina să definească strategia și regulile interne și vor asigura coerența în și între cazuri”, scrie în comunicatul Consiliului European.

Ce funcții a deținut în trecut Kovesi
Laura Codruța Kovesi are motive de bucurie. A fost numită în funcția de procuror șef european. Sursa foto: agora.md

Căderea Guvernului Dăncilă i-ar putea aduce mai multe avantaje lui Kovesi

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a căzut prin moțiunea de cenzură care a fost votată joi, 10 octombrie 2019. Așadar, plecarea premierului Dăncilă i-ar putea aduce mai multe beneficii Laurei Codruța Kovesi. Prin aceastea se numără restructurarea aparatului bugetar care va aduce zeci de mii de concedieri sau un Guvern cu susținere instabilă în Parlament, crize politice și dispute dure. Jurnalistul Radu Tudor adaugă că eliminarea PSD de la putere ar putea însemna desființarea Secției pentru magistrați și automat închiderea dosarelor lui Kovesi, Negrescu sau Onea.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×