S-a aflat cât costă mâncarea în Parlament! 2,70 lei o ciorbă, 2,23 lei o salată și 5 lei pulpa de porc la tavă! Avem tot meniul

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
13/02/2020, 17:04
S-a aflat cât costă mâncarea în Parlament! 2,70 lei o ciorbă, 2,23 lei o salată și 5 lei pulpa de porc la tavă! Avem tot meniul
Sunt şanse mari ca alegerile anticipate să fie declanşate în luna iunie

O fotografie cu meniu-ul din camera Deputaților a devenit virală pe Internet! Aleșii neamului mănâncă la prețuri derizorii, iar bucatele sunt alese și foarte gustoase, după cum au declarat cei care au mâncat în Parlamentul României.

S-a aflat cât costă mâncarea în Parlament

Din fotografia respectivă, se poate vedea cu ochiul liber că 15 lei sunt de ajuns pentru a mânca două feluri de mâcare, plus desert. Pentru o astfel de masă, un om de rând poate plăti la un restaurant fără stele Michelin cel puțin 50 de lei!

Ei bine, parlamentarii români mănâncă la prețuri derizorii! De exemplu, sarmalele sunt cele mai scumpe produse din meniu! O porție de sarmale cu costiță costă 11,81 lei!

S-a aflat cât costă mâncarea în Parlament
S-a aflat cât costă mâncarea în Parlament. Sursa foto: realitatea.net

Prețurile au crescut, totuși, față de anul 2017

O supă de zarzavat costă la Camera Deputaților 2,70 de lei, o ciorbă de pui costă 3,21 lei, borșul țărănesc se vinde cu 2,63 lei, pe când pentru o ciorbă de burtă aleșii trebuie să scoată din buzunar 8,05 lei.

La mâncarea caldă, o porție de pui cu roșii costă 4,51, o mazăre costă 2,88, iar pulpa de porc la tavă costă 5.77 pe suta de grame. Limba cu măsline costă 6,56, iar salatele variază între 2,23 și 5,11 lei. Cea mai scumpă este salata de ardei copți, iar cea mai ieftină este fasolea bătută. În plus, la desert se plătește 1,78 pentru un ecler, 2, 75 pentru o prăjitură Delice și 3,18 lei pentru o Amandină.

Inflația se poate vedea cu ochiul liber cum a acționat asupra prețurilor de la bufetul Camerei Deputaților. Față de anul 2017, prețurile au cunoscut creșteri semnificative. Prețul combustibilului și scumpirea tuturor produselor s-au regăsit însă și în meniu-ul Camerei Deputaților.

Față de anul 2017, când un borș țărănesc de legume costa 2,13 lei, deputații sunt nevoiți să plătească acum nu mai puțin de 2,63 de lei! Limba cu măsline costa în 2017 5,74 de lei, iar acum prețul a crescut până la 6,56 de lei! Toate acestea în timp ce românul de rând este nevoit să plătească aproape zilnic majorări peste majorări la alimente.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×