Rusia strânge animalele de pe străzi şi extermină şobolanii, ca măsuri împotriva răspândirii coronavirusului

Rusia strânge animalele de pe străzi şi extermină şobolanii, ca măsuri împotriva răspândirii coronavirusului
Rusia i-a măsuri împotriva răspândirii coronavirusului. Sursa foto: zugo.md

Rusia strânge animalele fără stăpân de pe străzi şi extermină şobolanii, ca măsuri de precauţie împotriva coronavirusului. Organizaţiile pentru protecţia animalelor de la Moscova spun că acţiunile sunt crude şi neântemeiate din punct de vedere ştiinţific.

Rusia strânge de pe străzi animalele fără stăpân şi extermină şobolanii ca măsuri împotriva răsândirii COVID-19

Autorităţile de la Moscova strâng animalele fără stăpân de pe străzi şi extermină şobolanii, ca măsuri de precauţie împotriva coronavirusului. Iubitorii de animale spun că acţiunile nu au nicio noimă din punct de vedere ştiinţific şi că sunt nişte măsuri foarte crude.

Rusia a impus o serie de măsuri menite să oprească răspândirea coronavirusului în ţară. Au fost impuse restricţii privind zborurile către China şi Coreea de Sud. De asemenea, a fost limitată acordarea de vize către cetăţenii chinezi şi iranieni.

Un cercetător rus a spus că animalele fără stăpân nu pot răspândi coronavirusul

În prezent luăm o serie de măsuri pentru deratizarea totală a oraşului, capturând animalele sălbatice şi cele fără stăpân”, a declarat şefa biroului din Moscova a Serviciului federal pentru protecţia drepturilor consumatorilor, Elena Andreeva.

Aceasta nu a explicat motivul pentru care s-a luat această decizie, însă a spus că face parte din măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

În Rusia, sute de persoane se află în carantină, iar autorităţile de la Moscova efectuează controale pentru depistarea eventualilor purtători ai virusului COVID-19. Autorităţile folosesc un program de recunoaştere facială pentru persoanele care sunt în carantină.

Un canal din Rusia care oferă ştiri despre animale, Barking News, spune că măsura adunării de pe străzi a animalelor fără stăpân este „stupidă, fără bază ştiinţifică şi pur şi simplu crudă”.

Un specialist în virusologie rus, Nikolai Nikitin a afirmat că pisicile şi cânii nu pot contracta coronavirus şi nu îl pot transmite.

Moscova deţine o populaţie numeroasă de animale fără stăpân, numărul acestora a fost redus în centrul oraşului, dar tot mai pot fi văzute astfel de animale prin urbe. Cele mai numeroase sunt pisicile fără stăpân.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×