Cea mai mare catedrală ortodoxă din lume va fi construită în Rusia! Va fi ridicată și din bani chinezești

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 17:01
Cea mai mare catedrală ortodoxă din lume va fi construită în Rusia! Va fi ridicată și din bani chinezești
Cea mai mare catedrală ortodoxă din lume va fi construită în Rusia *foto: moscow-times.com

Rușii vor să fie mai tari ca noi și în catedrale! Astfel, un influent lider spiritual intenționează să construiască în centrul Rusiei cea mai mare biserică ortodoxă din lume, arată hotnews, citând presa rsă.

Clădirea cu o înălțime echivalentă cu 25 de etaje urmează să fie construită pe terenul unei mănăstiri de maici din regiunea Sverdlovsk și va putea găzdui 37.000 de credincioși.

Rusia vrea să construiască cea mai mare biserică ortodoxă din lume

„Biserica Sfânta Sofia va fi cea mai mare Biserică Ortodoxă din lume”, a declarat Zhanna Ryabtseva, manager regional al alianței proguvernamentale ONF. Construcția va începe anul acesta, a spus Ryabtseva, despre care presa din Rusia o portretizează drept o enoriașă a preotului care se află în spatele proiectului.

Ar fi vorba despre părintele Serghei, discretul lider al mănăstirii de maici unde va fi construită biserica și duhovnic al mai multor importante persoane publice din Rusia.

Când a fost întrebată despre termenul de finalizare al edificiului, Ryabtseva a răspuns: ”Totul stă în mâinile Domnului”. Ea nu a dezvăluit cine sunt cei care vor finanța proiectul, spunând doar că sunt ”copiii spirituali ai Părintelui Serghei”.

Cea mai mare biserică ortodoxă din lume va fi construită cu bani din China

Un om de afaceri care nu a vrut să-i fie dat numele a declarat că investitori din China intenționează să cofinanțeze construirea Bisericii Santa Sofia. De asemenea, Ryabtseva spune că noul lăcaș de cult intenționeză să primească un număr mare de credincioși chinezi.

Dioceza din Ekaterinburg a spus că nu a fost informată de construcția bisericii. De asemenea, mai multe proteste ale locuitorilor din oraș au izbucnit după acest anunț.

Biserica va avea 77 de metri înălțime, ceea ce înseamnă că va fi semnificativ mai scundă decât Catedrala Mântuirii Neamului din România, mai notează sursa citată. Cât despre lăcașul de cult care se va ridica lângă Palatul Parlamentului, Catedrala din România urmează să aibă 120 de metri înălțime și va fi gata abia în 2024.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×