Rusia a bombardat o regiune din Siria. 10 civili au murit printre care se numără și 5 femei

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
30/01/2020, 14:48
Rusia a bombardat o regiune din Siria. 10 civili au murit printre care se numără și 5 femei
Rusia a atact din nou o regiune din Siria. Cel puțin 10 persoane au murit. Sursa foto: Hepta.ro

Rusia a lansat din nou lovituri aeriere asupra Siriei, în timpul nopții de miercuri spre joi. În urma bombardamentelor au fost avariate mai multe clădiri printre care și clinica Chami și cel puțin 10 persoane și-au pierdut viața.

Rusia nu încetează atacurile aeriene asupra teritoriului sirian

Forțele de aviație ale Rusiei au lansat mai multe bombardamente asupra Siriei, în ultimele 24 de ore. Cel mai recent atac aerian a avut loc noaptea trecută în urma căruia au fost distruse mai multe clădiri din regiunea Idlib.

O brutărie și o clinică din provincia Idlib, aflată în nord-vestul țării au fost dărâmate de bombardamente și din păcate cel puțin 10 civili și-au pierdut viața. Printre victime se numără și 5 femei. Echipele de salvare au fost nevoite să scoată oamenii de sub bucățile de piatră și moloz.

Numărul civililor a crescut în ultimele 24 de ore

Bombardamentul violent din provincial Idlib a ridicat numărul civilor decedați la 21 în cursul ultimelor 24 de ore, informează OSDO. Aceast ultim raid aerian vine în momentul în care forțele regimului avansează tot mai mult pe teren sirian și au preluat controlul asupra orașului strategic Maarrat al-Numan.

Până în momentul de față armata rusă a lansat numeroase atacuri aeriene care au avut drept țintă mai multe orașe siriene printre care se numără Maaret-en-Numan și Kensafra. În plus, și satele Kafr Wadi, Maarethirmi, Um Musherif, Breyis, Tavil Khalib și Maaretennisan au fost bombardate fiind lăsate de izbeliște de locuitori.

Bombardamentele au distrus inclusiv ultimul spital rămas în picioare în orașul Kensafra din sudul regiunii Ilib. Este vorba de spitalul Kivan unde lunar erau internați peste 6.500 de pacienți.

„Clădirea spitalului, cu secțiile de pediatrie, urologie, chirurgie, si maternitatea au fost distruse complet. Lunar aici erau internați 6.500 de pacienți”, a declarat medicul șef al spitalului Kivan, Ali Khushshum, informează timpul.md.

Khushshum a ținut să adauge faptul că au fost informați legat de atacul aerian printr-un un mesaj chiar în momentul în care atacurile aeriene loveau localitatea vecină Kafr Wadi. Medicul a mai spus că au avut la dispoziție 7 minute pentru a evacua de urgență personalul medical și pacienții.

Războiul dintre Rusia și Siria durează de 8 ani

De 8 ani sunt în război Rusia și Siria și se pare că bombardamentele și victimele continua să crească de la o zi la alta. Autoritățile rusești au fost acuzate de nenumărate ori că atacată spitalele și clinicile din Siria pentru a asigura victoria președintelui Bashar al-Assad.

Organizația Medici pentru Drepturile Omului, instituția care monitorizează atacurile asupra personalului medical din Siria, a declarat că încă din anul 2011 au avut loc cel puțin 583 de atacuri aeriene. Mai multe de jumătate dintre acestea (266) au avut loc după ce Rusia a intervenit în Siria.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×