Rujeola face ravagii în Romania. Ţara noastră are mari probleme din cauza rujeolei. Jumătate dintre cazurile noi înregistrate s-au înregistrat acum în judeţul Braşov. Însă un număr foarte mare de cazuri confirmate în ultima lună s-a mai înregistrat în judeţele Cluj, Satu Mare şi Harghita, Potrivit ultimei statistici, peste o mie de cazuri confirmate sunt în judeţele Timiş – 1.228, Caraş-Severin – 1.112 şi Arad – 1.014.
Dar există în România şi un oraş unde nu s-a înregistrat nici un astfel de caz. Astfel, singurul caz de acest gen este judeţul Tulcea.De la izbucnirea epidemiei în România, 34 de persoane au murit din cauza rujeolei.Cele 34 de decese au fost înregistrate în judeţele Timiş – nouă, Arad – şase, Dolj – şapte, Caraş-Severin – trei şi câte un caz în Bucureşti şi în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Neamţ, Satu Mare, Vaslui, Galaţi şi Mureş.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi
Dar ce este Rujeola? Acesta este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli.Rujeola este o boală infectioasa virală acută, contagioasă, cauzată de virusul rujeolic, un virus din familia paramixovirusuri. Acest grup de virusuri cauzează in general afecţiunii respiratorii. Rujeola se transmite atunci când o persoană infectată tuseste sau stranută.
Virusul se răspandeste cel mai frecvent în perioada de incubaţie, atunci când pacientul nu ştie că este bolnav şi nu prezintă nici un simptom. Bolnavul este contagios cu 4 zile înainte ca erupţia cutanată tipica se apară si înca 4 zile dupa aceea.Eruptia dispare in aproximativ 18 ore si in locul ei apare eruptia tipica de rujeola, mai intai la nivelul fetei si in spatele urechilor, pentru a se raspandi apoi pe intreg corpul. Eruptia este insotita de obicei de febra de pana la 40°C sau mai mult, dar care scade in urmatoarele 2 zile.