Rugăciunea pe care trebuie să o spui de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Alungă blestemele și îți îndeplinește dorințele

Dan Suta   
în Stiri mondene
20/11/2019, 15:29
Rugăciunea pe care trebuie să o spui de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Alungă blestemele și îți îndeplinește dorințele
Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, mare sărbătoare pe 21 noiembrie. Sursa foto: kanald.ro

Pe 21 noiembrie are loc o mare sărbătoare: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. De aceasta sunt legate o serie de tradiții și de obiceiuri pe care cei mai credincioși dintre români le respectă cu sfințenie. În seara zilei de 21 noiembrie se spune că se dezleagă blestemele și farmecele, iar persoanele care vor să aibă parte numai de bine în viață, de belșug și de înțelegere cu toată lumea e bine să spună o rugăciune specială.

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, mare sărbătoare la creștini

Cunoscută sub numele de Ovidenie, intrarea în Biserică a Maicii Domnului este prima sărbătoare importantă care marchează Postul Crăciunului. Sunt interzise cu desăvârșire munca prin casă și tot ce ține de lânărit. Tot în această zi se pot desface cele mai cumplite blesteme, iar pentru asta doar rugăciunea este salvarea.

„Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz şi strâmtorare îmi umplu sufletul o, întru-tot Sfântă Maică, linişteşte sufletul meu cu pacea Fiului tău şi alungă deznădejdea şi întristarea sufletului meu cu harul Său. Potoleşte furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc şi stinge-i flăcările. Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică şi împrăştie ceaţa nelegiuirilor mele de la faţa mea, căci acestea mă împresoară şi mă tulbură. Luminează-mă cu lumina Fiului tău”, este o parte a rugăciunii.

Rugăciunea pe care e bine să o spui pe 21 noiembrie

„Sufletul meu se simte sfârşit; totul îmi este greu, chiar şi rugăciunea. Iată-mă, rece ca piatra. Buzele mele şoptesc o rugăciune, dar inima mea nu tresaltă. Necazurile m-au împresurat de pretutindenea. Topeşte gheaţa din jurul sufletului meu şi încălzeşte-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o încredere în apărarea venită de la oameni, ci îngenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfântă Maică şi Fecioară. Nu mă alunga de la faţa ta, ci primeşte rugăciunea robului tău. Tristeţea m-a cuprins”, este continuarea rugăciunii pe care e bine să o spui pe 21 noiembrie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×