Rona Hartner este în doliu! Mesaj plin de durere pe Facebook: „Laurențiu, nu te pot uita”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/01/2020, 16:06
Rona Hartner este în doliu! Mesaj plin de durere pe Facebook: „Laurențiu, nu te pot uita”
Rona Hartner este în doliu. Sursa foto: romaniatv.ro

Rona Hartner este în doliu, după ce bunul său prieten regizorul Laurențiu Azimioară a trecut în neființă! Celebra actriță a postat un mesaj plin de durere pe o rețea de socializare.

Rona Hartner este în doliu și a scris un mesaj plin de durere pe Facebook, după moartea regizorului Laurențiu Azimioară

Cei doi au avut nenumărate colaborări și se înțelegeau de minune. Spectacolele unde Rona Hartner și Laurențiu Azimioară au colaborat au fost un adevărat deliciu pentru pasionații de teatru din Paris.

„Laurențiu nu te pot uita !!! Spectacolul ” Natură ” este opera ta …m-ai învățat să înțeleg Muzică noastră românească !! cel mai rău îmi pare că nu am făcut mai multe spectacole împreună !!!
Regizor că ține nu mai există !!!!

”Ce minune să te fi cunoscut”

Am avut fericirea să rad cu ține să creez atât pe scenă teatrului de l’Orme cât și pe scenă teatrului Gymnase din Paris !!! și spectacolul nostru în limba română integral aducea oamenilor peisajele românești în scenă !!! ce minune să te fi cunoscut atât de tânăr erai și atât de passionate în tot ceea ce făceai…. încât noi te credeam nemuritor …dar iată că ai plecat acolo unde creația este eternă !! și nu este supusă trecerii !!!

Îți promit că voi face spectacolul „Natură” că și cum ai fi în sala … și că și cum doamna Olga Tudorache ar fi prezența … și noi chantant să o mai vedem odată plângând de emoție ….când îi cântăm Doina din Maramureș :Prin Pădure trecem noi …

ai trecut Laurențiu dar nu ai trecut fără să marchezi drumul tău !!! îmi e dor de ține. Dumnezeu să te primească în pacea lui. Mâine 3 slujbe sunt pentru ține …. de la distanță asta nu mai pot face mai mult !!!! dar se pare că este tot ceea ce Îți trebuie pentru drumul tău mai departe în eternitate”, este mesajul postat pe Facebook de Rona Hartner.

Laurențiu Azimoară a fost un creator de teatru extraordinar, care a dus cultura română pe scena teatrului din Franța, acolo unde se și stabilise de ceva timp.

În perioada când a trăit în România, Azimoară a fost profesor la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, unde a predat în perioada 1964 şi 1981. A colaborat cu Teatrul Mic și Televiziunea Română, a lucrat alături de nume sonore de artiști și a format generații dintre cele mai cunoscute astăzi.

A fost coleg de promoție cu Sebastian Papaiani, Stela și Rodica Popescu, Dorin Varga, Mihai Ciucă. A pus în scenă spectacole cu Grigore Vasiliu Birlic, Irina Răchițeanu, Octavian Cotescu, Rodica Tapalagă, Olga Tudorache, Leopoldina Bălănuță, Tatiana Iekel, potrivit romaniatv.net.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×