Românul care a lucrat ca șofer pentru Donald Trump, reținut în SUA. Bărbatul nu și-a mai văzut familia de peste un an

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
19/02/2020, 14:50
Românul care a lucrat ca șofer pentru Donald Trump, reținut în SUA. Bărbatul nu și-a mai văzut familia de peste un an
Zoltan Tamaș, românul care a fost șoferul lui Donald Trump, în arestul Autorităţii americane pentru imigraţie. Sursa foto: Facebook.com

Un cetățean român care a primit rezidență americană prin loteria vizelor este reținut de agenția responsabilă pentru imigrația din cadrul Departamentului de securitate internă din SUA încă din iulie 2018, în ciuda faptului că autoritățile din țara noastră au anulat pedeapsa de deportare.

Un emigrant român, reținut în SUA. Bărbatul a lucrat ca șofer pentru Donald Trump

Zoltan Tamaș a plecat în urmă cu câțiva ani în Statele Unite ale Americii unde a lucrat temporar ca paznic la Mar-a-Lago și Trump National (Jupiter), dar și ca șofer personal al președintelui Donald Trump. Bărbatul a fost acuzat de fraudă în asigurări în iulie 2018, iar de atunci se află în atenția agenției pentru imigrație din cadrul Departamentului de securitate internă din SUA.

Românul a câștigat rezidență americană prin loteria vizelor, așadar a plecat în America legal, dar după ce a fost acuzat de fraudă a fost programat să fie deportat în România. Deportarea urma să aibă loc în aprilie 2019, dar avocatul acestuia a obținut o anulare a pedepsei de deportare.

În ciuda faptului că pedeaspa de deportare a fost anulată, românul care a lucrat ca șofer pentru președintele american a rămas în continuare în custodia agenției federale. Au trecut mai bine de 19 luni de când Zoltan Tamaș nu și-a mai văzut familia.

Românul a ratat evenimente importante din familie

„Detenţia sa este nejustificată. Durează mult prea mult”, a spus avocatul cetățeanului român deținut în SUA, potrivit hotnews.ro. De asemenea, apărătorul a mai adăugat că cetățeanul român a pierdut evenimente importante care s-au petrecut în familia sa.

Bărbatul a ratat ziua de naștere a fiului său care a împlinit 12 ani, cât și pe cea a fiicei sale care a făcut anul trecut 8 ani. Soția bărbatului Alina Rogozan a declarat pentru publicația americană Palm Beach Post că fetița suferă de o boală gravă încă de la naștere.

Fetița imigrantului român a venit pe lume cu o malformație a inimii, iar din păcate medicii nu le-au dat mari speranțe părinților. Cadrele medicale au declarat că boala micuței, Rania Tamaș-Rogozan, s-a agravat și nu mai are foarte mult de trăit.

Avocatul lui Zoltan Tamas a mai precizat că bărbatul este ţinut în arest din cauza acuzaţiei de fraudă în domeniul asigurărilor, acuzație care a fost formulată în România. Familia nu l-a mai văzut pe Zoltan din iulie 2018 de când agenții ICE l-au convocat la interogatoriu.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×