Românii, somați să-și plătească datoriile din ultimii cinci ani!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
17/09/2018, 14:31
Românii, somați să-și plătească datoriile din ultimii cinci ani!
Romanii trebuie sa plateasca datorile catre stat acumulate in ultimii 5 ani

Românii vor fi somați să-și plătească toate datoriile către stat din ultimii cinci ani! Fiscul va centraliza până în octombrie ce datorii au strâns românii în ultimii cinci ani, urmând ca toţi să primească decizii de impunere până la data de 15 noiembrie.

Termenul limită de plată a datoriilor din ultimii cinci ani va fi luna martie 2019, după cum a declarat luni ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Românii care vor plăti datoriile la stat acumulate în ultimii cinci ani vor beneficia de o reducere substanțială

Ministrul a spus că cei care vor plăti la timp datoriile către stat vor beneficia de o reducere substanțială. ”Octombrie este termenul până la care colegii mei vor centraliza toate informaţiile. Vom pune martie 2019 termenul de plată, ca şi cei care sunt pe anul ăsta cu veniturile estimate pe 2018. Dar dacă respectivii contribuabili plătesc până la final de decembrie, atunci vom propune un discount zic eu substanţial, nu 5%, minim 10%, categoric”, a declarat ministrul.

Ministrul Finanțelor spune că mulți dintre contribuabili nici măcar nu știu că sunt datori! ”Pentru că acolo statul nu a avut acel rol activ, el nu a informat contribuabilul când trebuia să îl informeze. Şi acum dacă tot vii cu o astfel de centralizare, ca să ai un moment T0, trebuie să vii şi cu un stimul consistent, pentru ca oamenii să îşi plătească. Dacă nu, plătesc în 2019, în martie”.

Eugen Teodorovici are planuri mari pentru anul 2019. ”Îmi doresc ca 2019 să fie anul în care efectiv curăţăm, stabilim, clarificăm, ca de la 1 ianuarie să începem curat, să nu stea contribuabilul să se gândească oare ce a avut de plată. Un alt discount dacă plătesc până în martie anul viitor, că şi asta poate să fie o variantă. Octombrie este termenul de centralizare. Până la 15 noiembrie este termenul până la care oamenii să fie informaţi”, a mai spus ministrul.

Citește și Johnny Depp este nevoit să-şi vândă proprietăţile pentru a scăpa de datorii!

Citește și Andreea Esca, înglodată în datorii! Firmele familiei, datoare la stat

Românii au datorii de 14-15 miliarde de lei

Contribuabilii persoane fizice au datorii către stat de 14-15 miliarde de lei acumulate în ultimii cinci ani, iar Ministerul Finanţelor vrea să stimuleze achitarea lor anul acesta, a anunţat, marţi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

„Am vorbit de acest lucru la început acestui an când am făcut declaraţia unică şi la acea dată vorbeam de restanţe, de faptul că ANAF nu a trimis în ultimii cinci ani de zile decizii de impunere către anumite categorii de persoane, de contribuabili. Şi atunci e normal ca fiecare să ştie într-un final ce are de dat către stat şi undeva prin toamnă să avem o centralizare a acestor informaţii fiscale pentru care fiecare contribuabil să aibă această imagine. După care e normal, ca şi stat, pentru că ai avut o parte de vină ne-notificând contribuabilul, dar şi contribuabilul trebuia să ştie foarte bine legea şi să plătească faţă de stat, deci undeva la mijloc, să putem propune un mecanism care să încurajeze plata acestor sume în marea lor parte în acest an”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a precizat că recuperarea acestor sume face parte din soluţiile găsite pentru menţinerea deficitului bugetar sub 3% în 2018.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×