România s-a cutremurat din nou! Două seisme au avut loc în noaptea de miercuri spre joi

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/12/2019, 08:21
România s-a cutremurat din nou! Două seisme au avut loc în noaptea de miercuri spre joi
Două seisme au avut loc în noaptea de miercuri spre joi. Sursa foto: libertatea.ro

România s-a cutremurat din nou! Două cutremure, cu magnitudinea 3,6, respectvi 2,1, s-au produs, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţele Buzău și Călărași, anunţă Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Două seisme au avut loc în noaptea de miercuri spre joi

Primul cutremur a avut loc la ora 2:35, în Muntenia, Călărași, și a avut magnitudinea de 2.1. Seismul s-a produs la adâncimea de 9 km, la 48 km de București, 60 km de Ruse, 98 km de Ploiești și 150 km de Varna.

La ora 4:11 a avut loc un alt cutremur în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Magnitudinea a fost de 3.6, iar adâncimea de 119 km. Cutremurul s-a produs în apropiere de Brașov, Ploiești, Bacău, București, Brăila și Galați.

Când vine ”marele cutremur”

Specialitii spun că aceste cutremure de intensitate mică sunt foarte benefice, deoarece detensionează scoarța pământului și astfel se evită acumularea de energie care ar putea să ducă la un cutremur de o intensitate mare, care ar putea face victime în România.

Cu toate acestea, specialiștii în domeniu vorbesc despre ”marele cutremur”. Pe baza de date statistice, seismologul Gheorghe Mărmureanu susţine că nu ne putem aştepta la un cutremur mare în România până în 2040, conform cancan.ro.

”Discutăm de cutremur mare din 2040. Ce rost mai au aceste nimicuri? Am observat că există cutremure la 37 – 38 de ani, altele sunt la 65, altele la 100 de ani. Ciclul nou care a început în 1940, a fost acum 37, ar trebui să fie ori 64, că 38 a trecut, 64, 65. Viitorul mare cutremur va prinde sudul Moldovei, partea de răsărit a Munteniei, Dobrogea ceva către Kiev”, a spus Gheorghe Mărmureanu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×