România, lovită de un val de aer polar! Avertismentul meteorologilor

Claudiu Surmei   
în Prognoza meteo
19/02/2019, 17:32
România, lovită de un val de aer polar! Avertismentul meteorologilor GALERIE FOTO
România va fi lovită de un val de aer polar

Meteorologii avertizează că România va fi lovită de un val de aer polar, iar temperaturile vor coborî, începând de joi, urmând să se înregistreze diferențe de valori termice de până la 20 de grade. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, valul de aer rece vine dinspre Rusia, iar finalul de săptămână va veni cu ninsori în majoritatea zonelor țării.

Au fost zile de primăvară în toată țara, cu soare, cer senin și temperaturi neobișnuite pentru această perioadă a anului, însă vremea frumoasă se va schimba brusc cu un val de aer polar. Meteorologii sunt în alertă și anunță temperaturi extrem de scăzute de la o zi la alta. Gerul va cuprinde toată țara până la finalul săptămânii, când se vor semnala ninsori în majoritatea regiunilor.

România va fi lovită de un val de aer polar

Dacă în zilele precedente s-au înregistrat valori termice care s-au apropiat de 20 de grade Celsius, meteorologii anunță temperaturi cu minus pentru următoarea perioadă. Vineri va începe să ningă, iar în zilele de week-end vremea va fi geroasă. Valul de aer rece vine dinspre Rusia și aduce cu el și viscolul.

La munte vor fi și - 12 grade Celsius
La munte vor fi și – 12 grade Celsius

În Capitală, în noaptea de vineri spre sâmbătă se vor înregistra -5 grade Celsius, urmând ca în cursul zilei mercurul din termometre să nu urce mai mult de 1 grad Celsius. Va fi frig și sâmbătă noaptea (-6 grade Celsius), iar duminică se vor înregistra 3 grade. La munte vor fi temperaturi minime chiar și de -12 grade C.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×