România, atacată cibernetic din Rusia! Microsoft a confirmat

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
20/02/2019, 18:06
România, atacată cibernetic din Rusia! Microsoft a confirmat GALERIE FOTO
Microsoft a confirmat că România a fost atacată cibernetic de Rusia

România a fost atacată cibernetic din Rusia! Anunțul a fost făcut de Microsoft, care a lansat un avertisment cu privire la alegerile parlamentare din luna mai. Compania americană susține că vor exista tentative de influențare a alegătorilor, venite din partea hackerilor ruși. Atacuri similare au avut loc și în Belgia, Franța, Germania, Polonia și Serbia.

„Această grupare acționează în Europa încă din 2007 și în general a fost folosită pentru a colecta date și informații legate de teme sensibile pentru Rusia. Nu este prima dată când ne confruntăm cu un astfel de atac. Se întâmplă încă din 2015. Am derulat investigații cu serviciile de informații din plan local și internațional și am identificat victime precum instituții guvernamentale și servicii de telecomunicații ce au fost în mod direct vizate”, a declarat Liviu Arsene, specialist în securitate informatică.

Microsoft a confirmat că România a fost atacată cibernetic de Rusia

Compania Microsoft a confirmat că România a fost atacată cibernetic de Rusia, fiind vizate conturile unor angajați cu posturi sensibile. Alte țări care au fost ținta atacurilor cibernetice venite din partea rușilor sunt Belgia, Franța, Germania, Polonia și Serbia. Microsoft trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile parlamentare care vor avea loc în luna mai și susține că alegătorii ar putea fi intimidați.

Microsoft trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile din luna mai
Microsoft trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile din luna mai

„Referitor la alegerile europarlamentare din mai 2019, putem spune că atacurile vizează în general persoane importante din mediul politic. Sunt infectate mailurile acestora. Spre exemplu, în toate campaniile investigate de noi exista un e-mail cu un atașament ce părea să fie planul de campanie electorală al candidatului. Cineva din staff-ul acelei persoane deschide e-mailul, se infecta, iar de acolo atacatorii reușeau să se infiltreze într-o serie de sisteme și colectau informații pe care apoi le dezvăluiau în mediul public cu scopul de a schimba opinia publică sau de a dezinforma și a manipula informațiile referitoare la candidatul vizat”, a mai spus Liviu Arsene.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×