Româncă suspectată cu coronavirus după o vizită în Thailanda. Femeia este testată doar pentru gripă

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
16/02/2020, 11:15
Româncă suspectată cu coronavirus după o vizită în Thailanda. Femeia este testată doar pentru gripă
Femeia din Deva suspectată cu coronavirus este testată pentru gripa sezonieră. Sursa foto: Hepta.ro

O femeie care a fost în vacanță în Thailanda s-a prezentat la spital acuzând sindrom febril. Românca originară din Deva este suspectată cu coronavirus și a fost transportat de urgență la un spital din Timișoara unde urmează să fie supusă mai multor investigații medicale.

Femeie din Deva suspectată cu coronavirus după o vacanță în Thailanda

O femeie în vârstă de 56 de ani care a călătorit luna acesta în Thailanda s-a întors în urmă cu 3 zile în România. Femeia originară din Deva este suspectată că a fost infectată cu noul tip de coronavirus care a izbucnit în China în decembrie anul trecut.

Românca s-a prezentat la scurt timp după ce a ajuns în România la un spital din Deva. Pacienta a acuzat stări febrile și a fost imediat izolată de restul oamenilor. Fiind suspectată cu virusul care provoacă pneumonie s-a luat decizia de a fi transferată la Timișoara.

Pacienta s-a prezentat singură la spital. Femeia are doar gripă sezonieră

Femeia a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara de o Transport Pentru Victime Multiple (ATPVM) de la Detaşamentul de Pompieri Deva. Românca urmează să fie supusă mai multor teste care să arate dacă este sau nu infectată cu virusul chinezesc.

„Pacienta s-a prezentat la UPU Deva cu sindrom febril şi, după un prim consult de specialitate, a fost imediat izolată activându-se procedurile prevăzute pentru situaţii de „posibilă infecţie cu coronavirus”, anunţă Prefectura Hunedoara.

Imediat după efectuarea transportului pacientei la Timișoara ATPVM urmează să recurgă la un proces de decontaminare realizat de echipajul CBRN (Cercetare chimică bacteriologică şi radionucleară) din cadrul ISU Timiş.

Pacienta a fost supusă la mai multe investigații și analize medicale și s-a ajuns la concluzia că nu a fost infectată cu coronavirus, cel mai probabil are o simplă gripă sezonieră. În aceste momente femeia nu este izolată în salonul special amenajat la unitatea medicală și se așteaptă rezultatul testării gripale.

„Nu, sub nicio formă (nu a fost infectată cu coronavirus – n.r.). Femeia în acest moment are uşoară stare de febrilitate. Nu are tulburări respiratorii, i-am recoltat pentru gripă, aşteptăm răspunsul, dar nu este vorba despre suspiciune de coronavirus.

Nu prezintă simptomele necesare testării şi inclusiv dânsa vine din Thailanda, dintr-o zonă care nu  există suspiciune şi nu a fost tangentă cu coronavirus.

Nu putem acum să inducem în populaţie panică, tot ce înseamnă febră sau tulburări respiratorii să fie suspiciune de coronavirus. Lucrurile acestea nu se fac”, a declarat directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara Cristian Oancea, informează news.ro.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×