Ţările Samoa, părţi din Kiribati şi Tonga din Oceania sunt primele locuri din lume care au trecut în anul 2018. Ca un fapt inedit, trebuie spus că din Samoa, prima ţară care a trecut în noul an, turiştii pot ajunge cu avionul în Samoa Americană, după un zbor cu durata de o oră, astfel încât să sărbătorească Revelionul de două ori. Datorită fusului orar, care a fost schimbat în Samoa în 2011, în Samoa Americană Anul Nou este sărbătorit cu 12 ore mai târziu.
De obicei, în Samoa ajung numeroşi turişti din întreaga lume, astfel încât să se numere printre primele persoane care sărbătoresc intrarea în noul an. Pe această insulă, locuitorii şi turiştii obişnuiesc să sărbătorească Revelionul cu spectacole de artificii, dansuri, dar şi numere de jonglerie tradiţionale. Numărându-se printre primele ţări care păşesc în noul an, Noua Zeelandă a trecut în 2018 la o oră după ce Samoa, Insula Crăciunului şi Kiribati.
SkyCity – un cazinou şi centru pentru evenimente din Auckland – s-a aflat din nou în centrul atenţiei cu un fastuos foc de artificii. Japonia şi Coreea de Sud au întâmpinat şi ele noul an cu focuri de artificii, iar Coreea de Nord nu a vrut să fie mai prejos. Organizare ca la carte pentru trecerea în 2018.
Anul 2018 a început şi în Australia, la Sydney, fiind marcat de un spectaculos foc de artificii ce a fost urmărit, conform estimărilor, de 1 miliard de oameni din întreaga lume în faţa televizoarelor, în timp ce aproximativ 1,6 milioane de oameni, australieni şi turişti deopotrivă, s-au înghesuit să vadă spectacolul de lumini live, în zona emblematicului port Sydney, informează ABC Australia.
La Brisbane numeroşi australieni au înfruntat furtuna pentru a sărbători Anul Nou în stradă şi au fost lansate jocuri de artificii la South Bank şi Kangaroo Point. Mii de locuitori din Adelaide s-au adunat în Elder Park, centrul tradiţional pentru acest tip de festivităţi din Adelaide. La Canberra au fost lansate peste 30.000 de încărcături de artificii de la City Hill, mai scrie Agerpres.