Pentru a avea sărbători de neuitat și o masă îmbelșugată vă recomand rețeta de tort Red Velvet. Pe lângă faptul că arată demențial acest tort este savuros și are un gust care nu poate fi uitat prea ușor. În rândurile de mai jos vă prezint rețeta originală.
Rețeta zilei. Tort Red Velvet sau Tort Catifea Roșie
Am tot auzit în ultima perioadă despre demețialul tort Red Velvet așa că astăzi vă arăt care sunt ingredientele de care aveți nevoie și cum se pregătește acest desert. Aceasta este rețeta originală și se poate prepara pentru zilele speciale din an sau pentru aniversări.
Ingrediente necesare pentru blat:
- 300 grame de făină albă
- 350 grame de zahăr
- 250 grame de lapte bătut
- 150 grame de unt
- 2 ouă
- un praf de copt
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- esență de vanilie
- trei lingurițe rase de cacao
- o linguriță de colorant de culoare roșu, lichid
- un praf de sare
Ingrediente necesare pentru crema tortului:
- 250 grame de mascarpone
- 250 grame de cremă de brânză
- 150 grame de zahăr pudră
- 400 ml frișcă lichidă
- o linguriță de esență de vanilie
Mod de preparare tort Red Velvet, un desert demențial și savuros
- Pentru început ne apucăm de prepararea blatului pentru tort. Pentru acesta avem nevoie de un vas încăpător unde vom amesta făina cu praful de copt, bicarbonatul stins cu oțet, cacao și praful de sare și amestecăm bine
- Într-un alt bol punem untul care se va mixa împreună cu zahărul timp de câteva minute
- Peste amestecul de la punctul 2 vom adăuga ouăle, praful de sare și esența de vanilie și le mixăm bine până când se formează o compoziție consistentă
- În cel de-al treilea vas se amestecă colorantul roșu cu laptele bătut și se adaugă și făină. Se amestecă foarte bine și se combină cu compozițiile de mai sus
- Aluatul obținut se împarte în două tăvi și se ține la cuptor pentru o jumătate de oră, la o temperatură de 180 de grade
- Cât timp blaturile se coc ne vom apuca de crema necesară tortului Red Velvet. Într-un vas punem crema de brânză și mascarpone care se vor mixa timp de 5-7 minute
- Peste crema de la punctul 6 se adaugă zahărul pudră și esența de vanilie și se amestecă energic
- Frișca se bate și se adaugă treptat peste crema de brânză cu ajutorul unei linguri de lemn
- Crema se ține la frigider timp de câteva ore ca să se întărească bine
- Acum a venit momentul să asamblăm tortul. Blaturile se taie în momentul în care s-au răcit
- Blaturile se pot tăia în jumătate sau în trei și se umplu cu cremă
- Tortul se poate orna în funcție de preferințe cu fructe, fulgi de migdale sau ciocolată
- Tortul Red Velvet trebuie să stea la frigider circa 3-4 ore
- Se servește cu un pahar de limonadă rece cu mentă
- Spor la treabă și poftă bună!