Prăjitura felie de lapte este un desert pe placul tuturor copiilor. Astăzi vă prezentăm cum să preparați acest desert chiar la voi acasă. Prăjitura are un blat pufos de cacao și o cremă delicioasă cu gust intens de lapte căreia nu îi vei rezista nici tu, ca adult.
Rețeta zilei de vineri, 30 august. Prăjitură felie de lapte
Pentru a prepara prăjitura felie de lapte avem nevoie de ingrediente atât pentru blat, cât și pentru cremă.
Așadar, pentru blat avem nevoie de :
5 ouă 100 grame de zahăr
50 ml de ulei
50 ml lapte
90 de grame făină
40 de grame cacao neagră
5 grame praf de copt
un praf de sare
Pentru crema desertului ne trebuie:
260 ml de lapte
2 lingurițe de amidon
100 grame de zahăr
5 grame de gelatină granulată
30 ml apă rece
200 ml smântână pentru frișcă
250 grame de mascarpone
o linguriță extract de vanilie.
Prăjitura felie de lapte are un blat pufos și o cremă fină de lapte. sursa foto: pinterest.com
Mod de preparare
Cum se prepară blatul pentru felia de lapte:
Albușurile și gălbenușurile de la ouă se separă în două boluri separate.
Albușurile se mixează cu un praf de sare și o linguriță de zahăr până devin o spumă densă .
Gălbenușurile se mixează cu zahăr până în momentul în care își dublează volumul.
Peste gălbenușuri se adaugă lapte și ulei și se amestecă până se omogenizează.
Făina se amestecă cu praful de copt și cacao și se cerne peste gălbenușuri.
Se încorporează și spuma de albuș cu ajutorul unei spatule.
Compoziția care s-a obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180 de grade.
Blatul trebuie să stea la cuptor circa 5-7 minute.
În momentul în care este gata se lasă la răcit.
După ce s-a răcit se taie pe lungime, pe jumătate.
Cum se prepară crema pentru felia de lapte :
Gelatina se pune în apă rece și se lasă să se hidrateze.
Amidonul și laptele se pun într-o cratiță pe foc și se amestecă până se îngroașă puțin.
Se ia cratița de pe foc și se adaugă gelatina hidratată.
Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la răcit.
Smântâna rece se bate până când se obține consistența pe care o dorim.
Crema de lapte răcită se pune într-un bol peste care se adaugă crema mascarpone, zahărul și esența de vanilie.
Se încorporează frișca bătută și se lasă la frigider timp de 10-15 minute.
Crema obținută se pune pe jumătate de blat și se acoperă cu cealaltă jumătate.
Se lasă la frigider 2-3 ore.
Se taie felii și se servește cu un pahar cu lapte.