Rețeta zilei de azi este ideală pentru cină. Mâncarea de linte cu carne de curcan este cu siguranță preparatul de care ai nevoie pentru masa de seară, o rețetă cu care îi vei cuceri pe cei din familie precum și pe musafiri, dacă este cazul. E o rețetă care nu necesită cine știe ce bătaie de cap, ci doar oleacă de atenție!
Pentru această rețetă ai nevoie de pulpe de curcan, dar și de câteva ingrediente ceva mai exotice. Curry este secretul gestului pentru rețeta de față. Acest condiment indian merge de minune cu sosul de roșii, cu lintea și dă o savoare aparte pulpelor de curcan. Iată, mai jos, ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară mâncarea de linte.
Înainte de toate, condimentează bine pulpele de curcan. Poți pune în oală, dacă îți plac mai mult, pulpițele superioare în loc de cele inferioare. Înainte de toate, sărează foarte puțin carnea, iar apoi adaugă treptat ierburile aromatice și, la final, curry.
Separat, într-o oală, adaugă 2-3 polonice de apă peste care pune lintea. Adaugă apoi sosul de roșii, ceapa, usturoiul și ce ți-a mai rămas din ierburile aromatice. Adaugă peste linte și legume bucățile de carne marinate. Pentru a nu avea mari bătăi de cap, poți folosi Crock-Pot-ul. Setează aparatul la 4 ore timp de gătire, iar acesta își va face treaba fără să fie nevoie să îl supraveghezi, întocmai ca în acest videoclip al celebrei bloggerițe Jamila.
Lintea mai poate fi gătită cu afumătură, cu legume sote, cu parizer, cu cârnați de casă sau, pur și simplu, cu ierburi aromatice. Lintea este excelentă la gust în orice variantă, fie că o prepari cu garnitură de legume sau carne ori faci supă cremă de linte.