Rețeta zilei de azi este cea de frigărui de legume. Pare o rețetă simplă, dar are schepsisul ei. Chiar dacă, la prima vedere, nu este mare lucru să tai niște legume și să le pui în cuptor sau la grătar pe un băț, trebuie să ții cont de condimentele care dau un gust bun legumelor (deci să alegi condimente comune), dar și timpul în care se prepară anumite legume, căci acesta diferă de la un produs la altul.
Frigăruile de legume pot fi consumate simple, cu sos de rucola sau cu garnitură. Sunt ideale în zilele de vară căci te vitaminizează și nu te îngrașă. Le poți servi cu orez, cuș-cuș sau piure de cartofi ori pur și simplu cu sosuri speciale și condimente bine ales. Îți prezentăm, mai jos, ingredientele și modul de preparare al acestora.
Înainte să te apuci de frigăruile de legume trebuie să ții cont de faptul că fiecare legumă are timpul ei de preparare. Așadar, trebuie să fii atent în momentul în care le bagi la cuptor sau le pui pe grătar, ca niciuna dintre legume să nu se înmoaie prea tare. Ideal ar fi ca legumele să fie făcute pe jumătate, cu excepția cartofilor.
Poți pune legumele în ordinea dorită pe bețele de frigărui. Condimentează-le înainte cu puțin praf de ardei iute, sare și piper. Pentru a afla dacă este suficient de moale, deci comestibil, cartoful, folosește o furculiță pentru a-l testa. Dacă se înfige din prima, înseamnă că poți scoate legumele din cuptor sau de pe grătarul încins.
Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie, cu excepția uleiului de măsline. Vei obține o pastă delicioasă, tartinabilă. Amestecă apoi uleiul în pasta obținută. Cu acest sos gros de rucola poți consuma fără nicio problemă legumele la frigărui.