Rețeta zilei de joi, 21 noiembrie, zi de mare sărbătoare la români, este cea de negresă de post. Este o prăjitură numai bună de preparat în Postul Crăciunului în ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică. Se face ușor și nu ai nevoie de prea multe ingrediente, după cum vei citi în rândurile de mai jos.
Înainte să te apuci de prepararea prăjiturii, preîncălzește cuptorul la foc mare și tapetează o tavă cu hârtie de copt. Peste aceasta vai adăuga compoziția pe care îți spunem acum cum să o faci. Adaugă într-un bol făina și amestec-o cu pudra de cacao, sarea, bicarbonatul de sodiu și cele 250 de grame de zahăr. Amestecă cu un tel până când compoziția ingredientelor devine una omogenă.
Toarnă peste acest amestec apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă folosindu-te de tel până când compoziția devine suficient de lichidă, însă fără cocoloașe. Când aluatul deste suficient de cremos spre gros, adaugă aluatul de negresă de post în tavă. Uniformizează compoziția cu ajutorul unei spatule specială pentru aluaturile de prăjituri.
Dă cuptorul la foc mediu și lasă prăjitura în tavă pentru aproximativ 25 de minute. Ultimul pas este cel mai simplu de făcut. Scoate prăjitura din cuptor, iar ca să îți dai seama că s-a copt cum trebuie folosește o scobitoare. Dacă mai e nevoie de coacere, las-o pentru încă cinci minute în tavă. La final, taie prăjitura în pătrățele uniforme și presară zahărul pudră. Poftă bună! Rețetă inspirată de pe site-ul rețete. unica.ro.