Rețetă de plăcinte poale-n brâu. Sursa foto: adevărul.ro
Rețeta zilei de azi, 6 noiembrie, este cea a delicioaselor plăcinte poale-n brâu, una dintre mândriile gastronomiei din Moldova. Îți prezentăm în rândul de mai jos ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea acestor plăcinte, dar și care este secretul care le face să fie atât de gustoase.
Secretul pentru ca plăcintele să îți iasă ca la carte este să folosești o fiolă de esență de rom sau de vanilie. O singură fiolă va face diferența, iar poalele-n brâu vor fi de-a dreptul delicioase, de-ți vei linge degetele.
Dizolvă drojdia în apă caldă și amestecă noua compoziție cu două linguri de zahăr, apoi lasă să se dizolve din nou aproximativ 5-10 minute. Amestecă laptele cu trei dintre cele cinci ouă, restul de zahăr și aromele. Completează cu praful de sare și drojdia dizolvată ulterior, apoi încorporează treptat făina albă. Frământă bine aluatul.
Înainte să pui aluatul în castron pentru a lăsa la dospit, unge recipientul cu ulei de floarea soarelui ca să nu se lipească de fund și de margini prea tare. Știi că aluatul a dospit când își dublează volumul. Iar acum, urmează partea ceva mai ușoară, cea a preparării brânzei dulci cu care vei umple poalele-n brâu.
Amestecă restul de ouă, cele două rămase, cu brânza de vaci, zahărul și esențele de rom și lămâie, iar la final adaugă lingurile de griș. Întinde bila de aluat și tai-o în forme pătrate. Umple cu crema de brânză și împăturește începând din colțuri spre mijloc. Amestecă apoi ouăle cu lapte și unge plăcintele cu o pensulă. Poftă bună! (rețetă inspirată de pe unica.ro.)