Rețeta zilei de azi, 4 octombrie, pe care FANATIK ți-o propune este cea de paste quatro formaggi. Este una dintre cele mai delicioase rețete italienești care nu necesită mari bătăi de cap. Pentru această rețetă, după cum îi spune și numele, ai nevoie de paste făinoase și de mai multe tipuri de brânză. Citește mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare.
Cele mai delicioase paste quatro formaggi sunt cele cu penne, dar poți alege orice tip de paste. Fierbe pastele într-o crăticioară și apoi scurge-le bine într-un bol. Ia o tigaie mare și unge-o cu unt și uleiul de măsline. Adaugă usturoiul și lasă-l la sotat 2-3 minute. Toarnă în tigaie puțin din apa în care ai fiert pastele, pastele și smântâna deasupra.
În momentul în care începe să dea în clocot, adaugă treptat brânzeturile. Ideal este să încep cu brânzeturile care se topesc mai greu și să le pui pe cele mai ușor de topit deasupra. Adaugă deasupra sare, piper și verdețurile alese. Amestecă timp de un minut. Dă aragazul la foc mic și lasă pastele să se îmbibe bine cu brânza și smântâna aproximativ 3-4 minute. Poți adăuga, pentru un plus de gust, câteva bucăți de slănină prăjită sau bucăți de bacon tăiate mărunt. Rețetă inspirată de pe rețete.unica.ro.