Rețeta zilei de azi, 4 noiembrie 2019: șnițel vienez autentic. Secretul gospodinelor din Austria

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
04/11/2019, 12:50
Rețeta zilei de azi, 4 noiembrie 2019: șnițel vienez autentic. Secretul gospodinelor din Austria
Rețeta de șnițel vienez. Sursa foto: clickpoftăbună.ro

Rețeta zilei de azi, 4 noiembrie, este cea de șnițel vienez, un preparat delicios al gastronomiei austriece pe care ți-l recomandăm cu mare drag. Îți spunem în rândurile de mai jos care este secretul preparării acestui deliciu și cu ce garnitură îl poți consuma ca să nu îți cadă greu la stomac.

Ingrediente pentru rețeta de șnițel vienez:

  • patru felii de carne de porc fără grăsime;
  • două ouă;
  • 50 de mililitri de lapte;
  • patru linguri de făină;
  • 5 linguri de pesmet;
  • 25 de grame de unt;
  • 100 de mililitri de ulei de floarea-soarelui;
  • sare și piper după gust.
șnițel vienez
Așa ar trebui să arate rezultatul final. Sursa foto: e-rețete.ro

Mod de preparare:

Șnițelul vienez este relativ ușor de preparat, așa că nu trebuie decât să fii foarte atent cum combini ingredientele și cât timp îl lași pe foc. Primul pas, esențial în prepararea acestei rețete, este baterea feliilor de carne cu tocătorul până devin uniforme, plate, pentru a putea fi trecute apoi mai ușor prin ouă și făină.

Pregătește trei vase cu ingredientele pe care le vei folosi: primul trebuie să conțină făina, al doilea ouăle bătute cu lapte, iar al treilea cu pesmet. Topește untul în tigaie împreună cu ulei de floarea soarelui. Trece pe rând, apoi, înainte de a pune carnea în tigaie, în făină, ouă plus lapte și pesmet, în această ordine. E important să treci feliile mai întâi în făină pentru ca ouăle să se prindă bine de bucățile de carne.

Apoi, după ce untul și uleiul din tigaie s-a topit, pune câte două felii de carne deodată, lăsând spațiu între ele. Nu le înghesui foarte tare. Aceasta e cea mai simplă parte a rețetei. Întoarce-le pe ambele părți când observi că s-au prăjit suficient. Trebuie să obții o crustă cu o nuanță de portocaliu închis spre auriu la culoare.

Șnițelul vienez poate fi consumat cu cartofi nature, cu salată de varză ori cu salată de legume. Este o rețetă versatilă. Indicat este să eviți să consumi șnițelul cu garnituri grele, bogate în grăsimi, căci asta înseamnă o bombă calorică pentru organismul tău. Dat fiind că șnițelele sunt deja prăjite în unt și ulei, ar fi indicat să eviți cartofii prăjiți în această combinație. Rețetă inspirată de pe rețetepractice.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×