Sezonul de toamnă începe oficial de azi, ia rețeta zilei este specifică acestei perioade. FANATIK vă recomandă două ciorbe pe care le puteți prepara în orice momente al zilei în acest anotimp. Aflați din rândurile de mai jos care sunt ingredientele necesare și secretele preparării lor.
Pentru această rețetă ai nevoie de:
Este o ciorbă ideală pentru zilele friguroase. Pentru un plus de savoare, poți adăuga câteva linguri de smântână sau castraveți murați ori varză acră în timp ce supa se fierbe în oală. Înainte de a băga ingredientele în oală, este bine să fierbi aripioarele separat în apă cu sare. Ciorba are un gust delicios dacă e servită cu pâine din vatră.
Sezonul de toamnă nu poate exista fără ciorba rădăuțeană. Este una dintre alegerile perfecte pentru o zi mohorâtă, mai ales că nu este un preparat cu multă grăsime. Ai nevoie de:
Foarte important de precizat la această rețetă: gălbenușurile se amestecă cu smântână, iar peste acest amestec, pentru a obține acel gust specific ciorbei rădăuțene, se adaugă treptat zeamă. Așadar, nu puneți acest amestec imediat în oala cu ciorbă, ci după ce o amestecați cu zeama din oala de pe aragaz.
Ciorba rădăuțeană se poate servi cu ardei iute sau murături, în funcție de gusturi. De asemenea, puteți adăuga mai multe verdețuri în ciorbă, dacă vreți să fie ceva mai aromată. Recomandabil pătrunjel.