Rețeta Zilei de azi, 21 iunie. Cornulețe fragede cu untură!

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
20/06/2019, 19:12
Rețeta Zilei de azi, 21 iunie. Cornulețe fragede cu untură! GALERIE FOTO
Reteta zilei 21 iunie sursa foto: gustoase.net

FANATIK vă aduce Rețeta Zilei de azi, 21 iunie. Astăzi vom găti împreună o rețetă spectaculos de ușoară, dar care vă va propulsa rapid în topul celor mai bune gospodine de pe scară, poate chiar din bloc! Cu siguranță vor pofti și vecinii, deoarece mirosul îmbietor se va duce până la ultimul etaj. Asta, în cazul în care stați la bloc. Dacă stați la  casă, vă sfătuim să închideți geamul, pentru a nu vă trezi la poartă cu toți vecinii care să se invite la masă, unul câte unul. Ingredientul surpriză pentru rețeta de cornulețe fragede este untura, poate chiar cea rămasă pe fundul căldării, de la Crăciunul trecut!

Acestea sunt ingredientele pentru Rețeta Zilei de astăzi: cornulețe fragede

  • 250 g untură
  • 500 g făină
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri otet de vin alb
  • 5 linguri apă minerală
  • 1 fiola esentă de vanilie
  • 150 g zahăr pudră pentru pudrare

Ingrediente pentru umplutură: rahat sau un borcan de gem cu nucă

Mod de preparare:

Într-un bol se freacă untura cu zahărul, se adaugă apa minerala, oțetul și esența de vanilie. Se cerne făina peste compoziție și se frămantă până se obține un aluat potrivit de tare și totodată ușor de modelat. Se împachetează aluatul în folie alimentară și se dă la rece pentru circa 30-40 min.

Reteta zilei 21 iunie
Reteta zilei 21 iunie

Cornulețele se umplu cu rahat sau gem cu nucă

Pe blatul de lucru presărat cu făina întindem aluatul în foaie mai groasă sau mai subtire după preferințe. Aluatul se taie în triunghiuri de aproximativ 2-3 cm. În coltul triunghiului se asează umplutura, care poate fi, după cum am scris mai sus, rahat tăiat cubulețe mici sau gem amestecat cu miez de nucă măcinat sau sfărâmat. Bucățile de miez de nucă lăsate puțin mai mari sunt o adevărată bucurie. După ce ați plasat umplutura, se rulează cornulețul.

Se asează cornuletele formate într-o tava de copt tapetată cu hartie de copt si se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C,  timp de 20-25 minute, până devin ușor rumene la suprafață, apoi se scot și se tăvălesc calde prin zahărul pudră. Din această cantitate, vă vor ieși aproximativ 50 de cornulețe!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×